Podolski: Wenger je bio kao djed
Foto: EPA

Smatra da je trebao više igrati u Arsenalu

Podolski: Wenger je bio kao djed

Proslavljeni njemački napadač Lukas Podolski u razgovoru za FourFourtTwo magazin prisjetio se dana provedenih u Arsenalu.

Podolski je među Gunnerse došao u ljeto 2012. godine za 15 miliona funti. Tokom dvoipogodišnje epizode odigrao je 82 utakmice i postigao 31 gol, a uspio je sa Arsenalom i da osvoji FA kup.

Danas kada vrati film unazad, Podolski smatra da nije imao minutažu kakvu je zaslužio na Emiratesu.

"Nisam dobijao dovoljnu minutažu. Bio sam dobar na treninzima i mislim da sam zaslužio više prilike. S druge strane, pogledajte moje brojke. Odigrao sam 80 utakmica i bio sam direktno uključen u mnogo golova na ovaj ili onaj način", kaže Podolski kojem je godio i život u Londonu.

"S navijačima sam imao dobar odnos. Osvojili smo i FA kup 2014. godine, to je bio bi profej kluba u puno godina, a bio je užitak i život u Londonu. I mojoj porodici se sviđalo tamo", ističe 34-godišnji napadač.

Unatoč tome što smatra da je trebao igrati više, o Wengeru ima samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je sjajan menadžer, jako ga volim kao osobu. On je ustvari kao djed. Vrlo je inteligentan čovjek s kojim možete razgovarati o svemu. Govorio je puno jezika i nikada nije vikao. On je Arsenal. Stvorio je prepoznatljivi stil igre, nadzirao je sve u klubu u te 22 godine koje je proveo tamo", dodao je Nijemac.

Fudbalski put je Podolskog u međuvremenu odveo u Tursku. Trenutno je član Antalyaspora.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Tako to rade pravi profesionalci i iskrene osobe,nije igrao dovoljno ali ne blati trenera.ovi nasi odu vani i neizbore se za status u klubu,hocu reci opuste se,slabo treniraju,i onda normalno neigraju.nadu onda novinara i kazu mrzi me trener.kada je privatnik otpustio dobrog radnika,nikad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi