Vrhovac: Pobjedom protiv GOŠK-a napravili bi lijepu bodovnu zalihu pred nastavak lige
Vrhovac je svojim radom na treninzima, ali i igrama u crno-crvenom dresu ove sezone izborio i status mladog reprezentativca BiH

Defanzivac NK Čelik za SportSport.ba

Vrhovac: Pobjedom protiv GOŠK-a napravili bi lijepu bodovnu zalihu pred nastavak lige

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju igraju „meč“ loptu kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi. Zeničani dočekuju ekipu GOŠK-a, od koje trenutno imaju više šest bodova na svome kontu.

Ako izabranici Cihata Arslana u subotu slave protiv tima iz Gabele, onda bi pobjegli na „nedostižnih“ devet bodova u odnosu na GOŠK, te bi do kraja sezone mogli igrati s manje pritiska.

Svjesni su značaja utakmice i prvotimci Čelika, a među njima i mladi reprezentativac BiH, mladi stoper Vedran Vrhovac, koji je prošlo kolo propustio zbog tri žuta kartona.
Ovaj defanzivac u subotu se vraća u tim, gdje će s Miletićem činiti stoperski par ispred golmana Pavlovića. Nešto više o narednoj utakmici, ali i novom treneru mladi stoper je kazao u razgovoru za SportSport.ba.

„Prije svega izrazio bi saučešće obitelji i prijateljima iznenadno preminulom golmanu Širokog Brijega, Krešimiru Bandiću, strašno je to što se dogodilo i svakako da je na cijelu ligu ostavilo uticaja. Ugašen je jedan mladi život, a kako mi kažu saigraći iz svlačionice koji su ga poznavali, zaista je bio pošten i miran tip, koji je volio ono čime se bavi“, ističe 20-godišnji Vrhovac.

Čelik u subotu dočekuje GOŠK, za neke je ova utakmica možda i najvažnija u drugom dijelu sezone

„Znamo šta za nas, ali i za goste znači utakmica u subotu. Mi smo trenutno u rezultatskoj prednosti u odnosu na njih, ali ne smijemo se opustiti. Imamo priliku da pred našim navijačima napravimo sebi jednu dobru situaciju pred nastavak prvenstva, kada je u pitanju tabela. Sigurno da nas očekuje teška utakmica jer su oni tvrd i nezgodan protivnik. Bez obzira na sve okolnosti koje nama idu u prilog, morat ćemo svi dati maksimum kako bismo ostvarili pobjedu“, ističe Vrhovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komentarisao je i rad s novim trenerom, te se osvrnuo i na rad s bivšim šefom

„Kada je u pitanju novi trener Cihat Arslan moram istaći da je na mene ostavio jako dobar utisak i sigurno da se radi o jako kvalitetnom stručnjaku što govore klubovi koje je u dosadašnjoj karijeri vodio. Sigurno da je donio nešto novo za našu ekipu, ali i cijelu ligu, tako da mi je izuzetno drago što me trenira tako jedan stručnjak. Svakako da bi se zahvalio i bivšem šefu Adnanu Orneku, te Bakiru Šerbi s kojima sam imao isto tako dobar odnos i želi im sve najbolje u nastavku karijere“, kazao je za SportSport.ba Vedran Vrhovac koji je ove sezone u crno-crvenom dresu upisao 12 nastupa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

haristeasrz88
Vrhovac će bit u jednom klubu iz liga petice, sretno momak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi