Arslan: Sudije sramote ovu profesiju, Čelik mora dovesti novog trenera
Arslan je razočaran suđenjem u posljednjim utakmicama, te je najavio svoj odlazak iz Čelika, ali i Premijer lige BiH

Trener Zeničana pred utakmicu protiv GOŠK-a

Arslan: Sudije sramote ovu profesiju, Čelik mora dovesti novog trenera

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra na Bilinom polju dočekuju ekipu GOŠK-a. Zeničani žele nakon četiri utakmice bez pobjede vratiti se na pobjednički kolosijek, ali i zvanično četiri kola prije kraja prvenstva izboriti opstanak u Premijer ligi.

Danas je na stadionu Bilino polje održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice, na kojoj su se obratili šef struke Cihat Arslan i kapiten Fenan Salčinović. Pressica je bila dosta burna, jer su trener Zeničana, ali i nogometaš imali šta da kažu prisutnim novinarima.

Šef struke Cihat Arslan govorio je o prošloj utakmici, ali i sutrašnjoj, te je podvukao da neće ostati u Čeliku nakon završetka sezone.

"Svaka utakmica ima svoju posebnu važnost, tako i sutrašnja za GOŠK. Dolazi nam polako i kraj sezone, tako da svaka ekipa i svoje ciljeve. Ovo nam je važna utakmica, moramo pobijediti, želimo ponovo stati na noge. Tri poena u sutrašnjem duelu veoma će mnogo značiti za ekipu, pred duel protiv najboljih ekipa u četiri posljednja kola" ističe Arslan.

Čelik bi eventualnom pobjedom protiv GOŠK-a i zvanično bi ostvario opstanak, što je i cilj kluba u ovoj sezoni.

"Matematički je tako kako kažete, ali mislim da smo mi već obezbjedili opstanak, znamo da je protivniku možda i posljednja šansa da ostane u ligi, ali tako nam je bila i svaka prošla utakmica. Našu ekipu treba podijeliti na Čelik koji je osvojio 35 bodova i Čelik nakon toga. Kada smo osvojili 35 bodova mislim da je tu već opstanak bio riješen. Imali smo šansu da se borimo za Evropu, čime nam se ukazala šansa da možda budemo u toj borbi za Evropu, onda smo doživjeli pad i sudije su počele nenormalne greške da prave u utakmicama protiv nas. Iskreno nadam se da su to slučajne greške, ali ja se iskreno stidim na ono što sam vidio. Sudijama je posao da dijele pravdu, a nije da jednom uzme, a drugoj ekipi da pomogne. Čime je Čelik imao neke šanse za Evropu, odmah je krenulo loše suđenje u utakmicama koje smo igrali" razočaran je trener Zeničana.

Sutra neće računati na trojicu igrača, koji su povrijeđeni ili imaju kartone

"Sutra nema Miletića, Varde i Dedića. Mi imamo mladu ekipu, na posljednjoj utakmici je bilo sedam igrača ispod 21. godine u postavi. Ekipa može trpjeti dva-tri igrača mlada, ali sedam je ipak previše. Luka Miletić nije igrao protiv Krupe i Zvijezde i primili smo devet golova. Ovi mladi igrači ne mogu iznijeti teret, odnosno podnijeti pritisak u važnim utakmicama, zato su se i dešavale neke greške" kaže Arslan.

Šef struke Čelika govorio je i o napuštanju kluba, najkasnije do kraja ove sezone, a možda i ranije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poslije utakmice protiv Zvijezde 09 htio sam razgovarati sa sudijama, ali na kraju sam odustao jer je rezultat bio 4:0. Prilikom mog dolaska iz Istanbula, cilj je bio opstanak u ligi. Mi smo to i ispunili, čak smo i zahvaljujući zajedništvom imali šansu i da se borimo za Evropu. Čim matematički osiguramo opstanak ja odlazim odavde, treba dati šansu treneru, koji će voditi tim naredne sezone, da ima vremena za pripremu i da upozna ekipu. Uz dobre pripreme, ostanak kostura tima mislim da se može razmišljati i o boljim rezultatima u narednoj sezoni" kazao je Arslan.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Vidi covjek gdje je dosao i kakve sudije imamo. Sve sto valja ode iz ove lige jer je sudijska mafija ubi fudbal.
7 0
Mungos
smijurija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi