Arslan: U najjačem sastavu uz pomoć navijača želimo do nove pobjede
Zeničani u komšijskom derbiju žele nastaviti niz i zadržati mjesto u gornjem dijelu tabele

Strateg Čelika uoči komšijskog derbija protiv Mladosti

Arslan: U najjačem sastavu uz pomoć navijača želimo do nove pobjede

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na Bilinom polju dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru 24. kola Premijer lige BiH.

Zeničani na domaćem terenu žele nastaviti niz dobrih igara u proljetnom dijelu, te zadržati poziciju u vrhu tabele.

To su danas na press konferenciji istakli i šef struke Cihat Arslan, te defanzivac Čelika Luka Miletić.

Šef struke kazao je nešto više o pripremi ekipe za ovu utakmicu, protivniku kojeg izuzetno cijeni, te o važnosti utakmice, ali i reprezentativnoj pauzi.

"Dolazi za nas dosta važna utakmica, a reprezentativna pauza nam nije došla u najbolje vrijeme, ali vjerujem da za ekipu Mladosti jeste, posebno nakon poraza od Radnika. Mi smo prije pauze imali visoku formu igara i rezultata, ali nadamo se da ova reprezentativna pauza na nas neće uticati. Utakmica protiv Mladosti je važna da zadržimo poziciju u vrhu tabele, imali smo malih problema s povredama nakon utakmice u Tuzli, ali su se oporavili Jamak, Hodžić, Miletić i Dedić, te konkurišu za utakmicu u nedjelju", ističe Arslan.

Za protivnika ističe da je veoma kvalitetan, te da bolje igra u gostima nego kući

"Mladost je jedna veoma složna ekipa, igra dosta bolje u gostima, gledao sam nekoliko njihovih utakmica i moram kazati da su kvalitetna ekipa. Oni su veoma organizovani kao klub, ali i kao ekipa, koliko sam mogao primijetiti kako sam došao ovdje u BiH. Protivnika svakako poštujemo, moramo biti oprezni, ali i mi igramo kući pred svojim navijačima i nadamo se pobjedi. Znamo da im neće igrati Nikolić i Horić, ali vjerujem da imaju dostojne zamjene, te da igrači koji ih zamjene da će dati sve od sebe, kako bi možda i zadržali mjesto u ekipi, što je svakako možda i veća opasnost za nas", kaže trener Zeničana.

Svi igrači su spremni, te stručni štab na raspolaganju ima sve raspoložive snage

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pojačala se konkurencija u ekipi što me svakako raduje, imamo trenutno uspješan niz i ovi igrači koji su dosad igrali, vjerovatno će tako i ostati u nedjelju. U ekipu nam se vraća Dedić, koji je za nas veoma važan igrač. Naravno da i ostali igrači imaju priliku da se nametnu kroz rad na treninzima kako bi dobili svoju šansu, trenutno nam dobro ide, te u nedjelju neće biti puno promjena u početnoj postavi", kazao je Arslan.

Vjerovatni sastav Čelika: Pavlović, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Pecelj, Jamak, Grahovac, Jurina, Okić, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi