Dovbyk će u Zenici letjeti po terenu znajući da mu se na ljeto sprema transfer karijere

Ukrajinac mijenja sredinu

Dovbyk će u Zenici letjeti po terenu znajući da mu se na ljeto sprema transfer karijere

E. Škorić

Artem Dovbyk, napadač ukrajinske reprezentacije i španske Girone, na ljeto bi mogao promijeniti sredinu i već se nazire klub u kojem će nastaviti karijeru.

Kako javlja novinar Ekrem Konur, RB Leipzig razmatra opciju potpisa 26-godišnjeg ukrajinskog napadača i prati situaciju oko njega.

Razlog zanimanja Bikova za Dovbyka i traženja novih opcija za mjesto centarfora je moguća prodaja Loye Opende i Benjamina Šeška u ljetnom prijelaznom roku, za koje postoji ozbiljan interes francuske Ligue 1 i engleske Premier lige.

Artem Dovbyk je u aktuelnoj sezoni La Lige odigrao 27 utakmica za Gironu, u kojima je postigao 14 golova i upisao 5 asistencija. Međutim, sada Ukrajinac nije u formi i u posljednjih osam mečeva nije postigao gol.

To naročito brine Ukrajince i selektora Sergeja Rebrova pred meč odluke u Zenici koji je na programu u četvrtak od 20:45 sati.

Oglasi

Podsjetimo da BiH i Ukrajina igraju polufinale baraža za odlazak na Euro, a pobjednik će pet dana kasnije odmjeriti snage u finalu s boljim iz duela Izrael - Island.

Bez obzira što se ne nalazi u dobroj formi, Dovbyk će sasvim sigurno biti u startnoj postavi Ukrajinaca na Bilinom polju, dok je njegov saigrač Viktor Tsygankov izašao iz povrede i njegov nastup je pod upitnikom.

"Vijesti nisu optimistične. Koliko je znam nastup Tsygankova protiv Bosne i Hercegovine nije realan. Nije igrao protiv Getafea, nije trenirao cijeli dan. Danas (ponedjeljak) je trebao raditi invidiulno. Nadamo se čudu da će moći zaigrati makar jedan dio utakmice. Trenutno neće igrati, ali ponekad treneri ne govore o tome i pokušaju da zavaraju protivnika", rekao je ukrajinski novinar Ihor Tsyganyk.

Tsygankov je ove sezone postigao šest golova i dodao četiri asistencije. On i Dovbyk su briljirali zajedno s Gironom koja je oduševljavala fudbalsku Evropu dobrim nastupima u La Ligi i mali katalonski klub se do nedavno borio sa Real Madridom za titulu i sve su prilike da će izboriti historijski plasman u Ligi prvaka.

Top Komentari

user1676587099
Može samo letjeti kao muha bez glave ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi