Neoprezni Mudryk zgodnoj novinarki otkrio ukrajinsku taktiku za meč u Zenici

Ukrajinci imaju jasan plan

Neoprezni Mudryk zgodnoj novinarki otkrio ukrajinsku taktiku za meč u Zenici

Edmir Škorić

Ukrajinska fudbalska reprezentacija se proteklih dana u španskoj Marbelli pripremala za polufinale baraža u Zenici, a danas delegacija ove reprezentacije kreće prema Sarajevu.

Ukrajinci će u četvrtak o 20:45 sati gostovati na Bilinom polju reprezentaciji BiH i pobjednik ovog duela će pet dana kasnije igrati veliko finale za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ukoliko bh. fudbaleri slave, na Grbavici će potom ugostiti u utorak boljeg iz meča Izrael - Island koji se igra u Budimpešti. No, naravno, našim igračima u glavi su samo Ukrajinci i to je još jedna od onih "historijskih" utakmica, kakvih smo imali na desetine...

Jedna od zvijezdi ukrajinske reprezentacije je Mykhaylo Mudryk, 23-godišnji fudbaler Chelseaja, koji je nedavno postigao lijep gol u pobjedi nad Newcastleom. On jeu 16 nastupa za nacionalni tim postigao tek jedan gol, ali krilni igrač bi mogao biti starter u Zenici.

Gostujući u emisiji Vlade Sedan, novinarke koja je ujedno supruga druge ukrajinske zvijezde Oleksandra Zinčenka, Mudryk je govorio o svom radu.

Oglasi

“Moj rad u teretani već je toliko utisnut u moj mentalitet. Ne mogu više bez toga, jer mi je od djetinjstva u glavi: moram raditi na sebi i samo tako mogu postići neke rezultate".

No, nama je interesantniji dio kada je spominjao rad sa selektorom Sergejem Rebrovom. Čini se da nam je uveliko otkrio kako će Ukrajinci igrati u Zenici i koja će im biti taktika.

"Što se tiče rada sa Sergejem Rebrovom, on voli kontrolu lopte, ali da ta kontrola treba biti usmjerena na stvaranje šansi za gol. Ne voli kontrolu radi kontrole; ne vidi smisao u tome. Kontrolom lopte morate potkopati protivničku odbranu, pronaći u njoj slabe tačke i iskoristiti ih".

To bi trebalo biti dovoljno dobra informacija Savi Miloševiću i stručnom štabu bh. reprezentacije da obrate posebnu pozornost jer očito će to biti jedan od glavnih taktičkih planova Ukrajinaca u četvrtak navečer.

Oglasi

Zajedno s Mudrykom, u emisiji je gostvao i ukrajinski veznjak Georgij Sudakov, koji je rekao:

"Analizirali smo utakmicu i razgovarali kako planiramo igrati s Bosnom i Hercegovinom, s obzirom na našu igru. Što se samog protivnika tiče, jednom sam igrao protiv Bosne za U-17 selekciju i, da budem iskren, nisam gledao njihove utakmice, osim zadnje utakmice s Portugalom, kada su izgubili 0:5".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za kraj, moramo naglasiti da nam u prilog ide činjenica da zbog povrede u Zenici neće igrati jedan do ključnih ukrajinskih reprezentativaca, fudbaler Girone Vitkor Tsygankov.

Ukrajinski novinar Ihor Tsyganyk je izvjestio kako je potrebno prvo čudo da se ove sezone fantastični krilni fudbaler oporavi za utamicu u četvrtak.

Top Komentari

plemic
nevjerovatno otkriće, vjerovatno planirajz zabiti gol što je moguće ranije.
0 0
Drakula
Oni da nam otkriju sve od a do ž mi bi izgubili 0 5
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti