Legendarni Ukrajinac izdiktirao sastav za Bilino polje: "Zenica može dokazati..."
Selektor Rebrov sjajno vodi Ukrajinu, želja svih je da se ode na Euro, ali i u BiH imaju jedndake želje...

Ima velika očekivanja

Legendarni Ukrajinac izdiktirao sastav za Bilino polje: "Zenica može dokazati..."

Edmir Škorić

Legendarni bivši ukrajinski golman Yuriy Virt komentarisao je šanse Ukrajine da se plasira na Euro i koliko će biti teško na gostovanju u Zenici.

Ukrajinci će 21. marta u četvrtak s početkom u 20:45 sati na Bilinom polju protiv BiH tražiti finale baraža. U slučaju da pobijede, igrat će na "svom" terenu u poljskom Wroclawu protiv Izraela ili Islanda. Prema kvalitetu, mnogi smatraju da su Ukrajinci trenutno najbliže Euru.

Ipak, morat će se dobro namučiti ako žele na završni turnir, a prva prepreka će im, nadajmo se, biti neprobojna.

"Uvjeren sam da će u Zenici zabava otići u drugi plan. Glavna stvar je rezultat na semaforu. Osjećam da će biti teško, ali će Ukrajinci prevagnuti vagu na svoju stranu. I slavit će pobjedu u regularnom vremenu. Slažem se da će Balkanci imati prednost svog terena i zbog vatrenih navijača, ali mi imamo ujednačeniji sastav, igrače s bogatim međunarodnim iskustvom, a njegov značaj raste u ključnim trenucima", rekao je Virt u razgovoru za Sport.ua.

Šta očekuje od BiH, kako će ukrajinski rival krenuti u utakmicu?

Oglasi

"Navjerovatnije će u debiju domaćini krenuti prema naprijed. Morat ćemo izdržati taj pritisak, zatim uigranim akcijama na sredini terena pokušati preuzeti inicijativu i dovesti stvar do pobjede".

Ukrajinske ljubitelje fudbala zabrinjava izostanak dugogodišnjeg kapitena reprezentacije Tarasa Stepanenka.

"Nije strašno. Po mome mišljenju Sergej Sidorčuk će ga kvalitetno zamijeniti. Sidročuk ima dobra uklizavanja, a dobro će doći i njegova sposobnost borbe za visoke lopte. A Sergej, domoljub Ukrajine, mora da okupi dečke kako bi pobijedili u ovom teškom trenutku za našu Ukrajinu. Ne može biti govora ni o kakvom nepoštivanju protivnika. Odlučnost za pobjedu treba biti maksimalna".

Kojih 11 Ukrajine očekuje u četvrtak? "Lunin, Hemp, Zabarny, Mykolenko, Matvienko, Sidorčuk, Tsygankov, Sudakov, Zinchenko, Mudryk, Dovbyk".

Oglasi

Brine liga što su napadači poput Dovbyka i Yaremčuka u krizi? "Ima zabrinutosti, ali upravo je ovo slučaj kada Zenica može dokazati da je ovaj pad slučajan".

"Vjerujem u trenerski talent selektora ukrajinske reprezentacije Sergeja Rebrova, koji je imao dovoljno vremena i prilike da detaljno prouči igru ​​Bosanaca i odluči kako ih natjerati da odustanu od utrke. Štoviše, svojim učinkom u posljednjim utakmicama naši su dokazali da zaslužuju biti među sudionicima završnog dijela Eura u Njemačkoj. Ostalo je da se to odobri na službenoj razini u Zenici i sljedeće sedmice u Wroclawu", zaključio je bivši ukrajinski golman.

Ukrajinci su se nekoliko dana spremali za ovaj meč u španskoj Marbelli, odakle su danas krenuli put Sarajeva, a onda će autobusom do Zenice, gdje će sutra po ustaljenoj proceduri obaviti trening i gdje će selektor Sergej Rebrov održati press konferenciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se bh. fudbalera tiče, jučer su se okupili i treniraju na Grbavici, stadionu na kojem bi igrali eventualno finale u utorak ako u četvrtak pobijede Ukrajinu.I u slučaju poraza će biti aktivni 26. marta, ali tada rezultat neće biti u prvom planu i niko taj scenarij ne želi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi