Bilino polje je rasprodano, a poznato je i koliko će navijača bodriti Ukrajinu
Oko 750 navijača Ukrajina sutra će biti na Bilinom polju.

Dolazi trocifren broj gostujućih fanova

Bilino polje je rasprodano, a poznato je i koliko će navijača bodriti Ukrajinu

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će imati veliku podršku protiv Ukrajine, no na stadionu će biti i određeni broj gostujućih navijača.

U okviru polufinala baraža za EURO, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u tako dugo čekanoj utakmici dočekuje Ukrajinu.

Bilino polje će biti dupke puno. Karte su rasprodane u roku 24 sata nakon što su puštene u prodaju i nema sumnje da će navijači biti naš 12. igrač.

Podršku s tribina hrama fudbala u Zenici imati će i gosti. Radi se o broju od 750 Ukrajinaca.

Podsjetimo, Ukrajina je prvi i jedini put u našoj zemlji gostovala u novembru 2021. godine u posljednjem kolu kvalifikacija za SP u Kataru.

Oglasi

Tada smo s kombinovanim sastavom poraženi rezultatom 0:2 u utakmici koja nam nije značila ništa jer smo nekoliko dana ranije porazom od Finske ostali bez šanse za plasman u baraž.

I na toj utakmici je bilo gostujućih navijača, a došlo je i do manjeg sukoba s našim navijačima koji su od naopako okrenute zastave predsjednika Rusije pogrešno protumačili kao srpsku i samim tim i provokaciju. 

Za sutra se nadamo da će biti drugačije i na tribinama i na terenu. Na tribinama da prođe bez sukoba, a da na terenu pobjedu slavi naša reprezentacija.

Podsjetimo, meč se igra od 20:45, a u isto vrijeme će se u drugom polufinalu sastati Izrael i Island. Ako pobijedimo igrat ćemo na Grbavici 26. marta protiv pobjednika tog meča, a ako izgubimo igrat ćemo prijateljski meč protiv poražene ekipe.

Danas od 12 sati naša selekcija održat će press konferenciju, a od 19 sati i zvanični trening na stadionu Grbavica. Ukrajinci će press imati u Zenici od 17 sati, a pola sata kasnije kreće i trening na Bilinom polju. 

Top Komentari

FRLegioen
Poslije utakmice transportovati ih u Ukrajinu,neka se bore za domovinu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi