Rus nije ni zaigrao, a već pravi senzaciju u novom klubu: "Hvala, njegova plata je već isplaćena"

Dzyuba u Turskoj

Rus nije ni zaigrao, a već pravi senzaciju u novom klubu: "Hvala, njegova plata je već isplaćena"

Edmir Škorić

Artem Dzyuba je ove sedmice završio svoj sedmogodišnji boravak u ruskom Zenitu, a potpisao je ugovor s turskim klubom Adana Demirsporom.

Nakon 10 osvojenih trofeja, od čega su četiri titule prvaka Rusije, te 108 golova i 249 utakmica, bivši ruski reprezentativac i kapiten te zemlje odlučio se promijeniti sredinu.

S Adanom je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu sezonu, a predsjednik Adane napisao je kako su svi ludi za njegovim dresovima.

"Ukupno je prodato 3803 dresova. Hvala, Dziubina plata je isplaćena", napisao je Murat Sančak na Twitteru.

Rus će u Turskoj primati 1,5 miliona eura godišnje. Navijači i aktivisti polažu velike nade u njegov dolazak u klub.

"Koliko golova očekujem od Dzyube ove sezone? Očekujem 20 golova od njega. On je iskusan igrač, moći će to da uradi", rekao je Gökhan Gökturk, sportski direktor turskog kluba.

Adana Demirspor je ove sezone pobijedila u obje utakmice u turskoj Super ligi i vodi na tabeli. Prošlu sezonu, tim je završio tek na devetom mjestu, a u rosteru ima i Marija Balotellija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dzyuba je osim za Zenit igrao i za Spartak Moskvu, Tom, Rostov i Arsenal iz Tule. Zanimljivo je da se nedavno povezivao sa Crvenom zvezdom, ali ostalo je na željama Beograđana da ga dovedu.

Vjeruje se da ga je iz Zenita "otjerala" UEFA-ina odluka da zabrani ruskim timovima nastupe u evropskim takmičenjima, naravno zbog rata.

Top Komentari

vence
200€ u Adani dres? MasAllah
0 0
Adnanos
I dosao u Tursku da igra Ligu Sampiona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi