Novi super junak je stigao u fudbal: Odavno jedna titula prvaka nije proslavljena tako originalno

"Maximum effort"

Novi super junak je stigao u fudbal: Odavno jedna titula prvaka nije proslavljena tako originalno

A. Čaušević

Tokom vikenda u nekoliko najjačih evropskih liga riješene su sve dileme oko prvaka za ovu sezonu. U Italiji je slavio Inter, u Nizozemskoj Ajax, a u Rusiji Zenit. 

Zenit je do druge titule u nizu stigao na maestralan način i to nakon što je razbio direktnog rivala sa 6:1. Klubu iz Sankt Petersburga je to sedmi šampionski pehar u historiji.

Susret na terenu je obilježio Sardar Azmoun sa hat-trickom, dok je slavu prilikom proslave pokupio Artem Dzyuba koji je bio strijelac prvog gola za svoj tim.

Nakon utakmice uslijedila je dodjela medalja i pehara, a Dzyuba je uspio oduševiti čak 40.000 prisutnih gledatelja što je za ostatak Evrope trenutno misaona imenica.

Naime, Dzyuba je se na proslavi pojavio u kostimu Marvelovog super junaka Deadpoola. Nije poznato zašto, ali ono što je uradio je definitivno bilo originalno.

Deadpool je junak koji voli puno da priča, a jedan od njegovih slogana je "Maximum effort", a kao da je Dzyuba upravo želio poslati poruku da je za uspjeh potreban maksimalni napor.

Inače, ovaj 32-godišnjak je ove sezone uspio zabiti 18 golova te ostvariti devet asistencija. Na predstojećem evropskom prvenstvu će definitivno biti glavna uzdanica reprezentacije Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije