Arteta dovodi veliko pojačanje iz Cityja, čak je kontaktirao i Guardiolu

Stones na meti Topnika

Arteta dovodi veliko pojačanje iz Cityja, čak je kontaktirao i Guardiolu

E. Čaušević

Mikel Arteta je prije nekoliko sedmica preuzeo trenersku klubu Arsenala i čini se da konačno dolaze bolji dani za Topnike.

Navijači londonskog kluba su zadovoljni kako se stvari odvijaju nakon dolaska Artete iako je jasno da to može još mnogo bolje. No, Arsenalu su potrebna pojačanja ukoliko žele izboriti igranje Evrope naredne sezone.

Prije svega se to odnosi na defanzivu koja je najslabija tačka Topnika. Arsenal na meti ima nekoliko defanzivaca, a The Sun prenosi da je Arteta sada uzeo stvari u svoje ruke.

Arteta je prije dolaska na Emirates radio u Manchester Cityju kao pomoćnik Pepa Guardiole i čini se da je spreman iskoristiti dobre odnose s njim. Nije baš iznenađenje što Arteta pojačanje u odbrani želi dovesti baš iz Cityja.

Na meti Arsenala nalazi se John Stones koji se ove sezone nije naigrao u Cityju. Stones želi da ide na EP s Engleskom i zbog toga je spreman da ide Arsenal kako bi imao bolju minutažu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji pišu da je Arteta čak kontaktirao Guardiolu i pitao ga da li će pustiti Stonesa, a čini se da će mu španski stručnjak izaći u susret. Sada je ostalo samo da klubovi dogovore da li će to biti posudba ili transfer.

Stones je ove sezone u Premiershipu odigrao tek deset mečeva, odnosno 789 minuta i sigurno nije zadovoljan što prednost ispred njega ima Fernandinho koji je inače veznjak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

wenger86
Ma on je samo isfrustrirani navijac Arsenala ili ga je arsenal rokno na kladari za neke pare.. Covjece dragi postoje ljudi kojima je Arsenal u srcu ma koji on na tabeli bio i to sto prosipas je besmisleno..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi