Arteta: Izvukli smo najbolji mogući rezultat

Menadžer Arsenala

Arteta: Izvukli smo najbolji mogući rezultat

E. Škorić

Menadžer Arsenala Mikel Arteta govorio je pred novinarima nakon što je njegov tim poražen u Villarrealu s 2:1 u prvom meču polufinala Evropske lige.

Arsenal je gubio 2:0, ali je golom Pepea s bijele tačke ipak stigao do rezultata koji mu daje nadu za finale uoči revanša na Emiratesu.

"Nismo htjeli da izgubimo, ali način kojim se utakmica razvijala, gubili smo 2:0 sa desetoricom, ovo je vjerovatno najbolji rezultat koji smo mogli da izvučemo. Bila su dva različita poluvremena. U većem dijelu prvog poluvremena to nismo bili mi, bili smo neorganizovani, nismo bili precizni sa loptom i nismo dovoljno kontrolisali utakmicu", rekao je Arteta za BT Sport.

"Nismo bili dovoljno opasni, nismo imali želju da napadamo u šesnaestercu, ali smo u drugom poluvremenu bili potpuno drugačiji. Navikli smo da Bakayo Saka dobro igra ove sezone, ali to nam govori da moramo da radimo više, jer ne možemo uvijek da se oslonimo na njega", naveo je trener londonske ekipe.

Revanš se za sedam dana igra u Londonu s početkom u 21h, a Arteta je uvjeren u prolaz.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Uvjeren sam da možemo u finale, bez obzira na ovaj rezultat", poručuje Arteta, čiji Arsenal jako slabo igra u engleskoj Premier ligi, a osvajanje Evropske lige značilo bi plasman u Ligu prvaka.

U drugom polufinalu Evropske lige Manchester United je sa 6:2 deklasirao Romu, a revanš se igra 30. maja na Old Traffordu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
iz ne postojeceg penala zabili ste gol,,,,,,,,,,,,,,,
3 0
GazijaPacenik
Dno dna
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije