Arteta najavio meč sa Palaceom i posebno nahvalio jednog igrača

Nije štedio riječi

Arteta najavio meč sa Palaceom i posebno nahvalio jednog igrača

S. Grebović

Čini se da su Topnici pod vodstvom novog menadžera Mikela Artete "prodisali" te konačno zaigrali u skladu sa svojim mogućnostima.

Dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz bilans su španskog stručnjaka na kormilu Arsenala. Mikel Arteta je prije dvije sedmice naslijedio Ljungberga, koji je bio samo privremeno rješenje nakon otkaza Unaija Emeryja.

Nakon ubitačnog tempa za vrijeme Božića i Nove godine, ovog vikenda se nastavlja Premier liga, a pred Topnicima je novi zadatak, gostovanje Crystal Palaceu.

Tu je utakmicu na današnjoj press konferenciji najavio Mikel Arteta koji je rekao šta očekuje od ovog susreta.

"Neće biti lako. Ekipa Palacea zna biti vrlo nezgodna pogotovo na svom terenu, a posljednji put ih je savladao Liverpool u novembru na Selhurst Parku, što dovoljno govori."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinari nisu odoljeli, a da ga ne upitaju šta misli o Wilfriedu Zahi, koji se ovih dana povezuje sa klubom sa Emirata.

"Zaha je jedan od onih igrača na koje moramo obratiti posebnu pažnju. Svjesni smo da je ubitačan u situacijama 1 na 1. Njegov doprinos Premier ligi posljednjih sezona je jako veliki, a sposobnost da stvara šanse jedinstvena", jasno je rekao Arteta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi