Čelnici PSG-a održali sastanak sa Mikelom Artetom!

Žele ga za novog trenera

Čelnici PSG-a održali sastanak sa Mikelom Artetom!

Esmer Oštraković

Nakon što su sa mjesta glavnog trenera smijenili Galtiera, uprava PSG-a je još uvijek u potrazi za novim trenerom.

Očekivalo se da će to biti Julian Nagelsmann, ali on je odbio da preuzme PSG, te se nastavlja potraga za novim trenerom kada je riječ o PSG-u.

Kako penose francuski mediji, tačnije veoma dobro informisani RMC Sport, sportski direktor PSG-a Luis Campos održao je sastanak sa Mikelom Artetom.

Naravno razlog sastanka bio je mogućnost da Arteta postane novi trener Paris Saint-Germainna nakon što je propao angažman Nagelsmanna.

Ipak, isti izvor tvrdi da postoji zaista minimalna šansa da čelnici PSG-a u narednim danima uspiju ubijediti Španca da ostavi projekat koji je započeo sa Arsenalom.

Navodno je Arteta javio čelnicima Arsenala da će otići na sastnak samo kako bi održao dobre odnose između dva kluba zbog potencijalnim transfera u budućnosti.

Oglasi

Naravno nije nikako čudo da se klub kao što je PSG interesuje za dovođenje Artete na klupu, ali jasno je da on ima projekat koji ne želi da ostavi.

Kako su prenijeli francuski mediji Arteta se zahvalio na ponudi, a pred njim je veliki posao koji mora završiti i prije početka nove sezone.

Naravno radi se o sklapanju ekipe, a očekuju se neka sjajna pojačanja za narednu sezonu. Među glavnima su Declan Rice i Kai Havertz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako je navedeno Arsenal je dogovorio lične uslove sa oba ova fudbalera, te je ostalo da se sa klubovima dogovori obeštećenje.

Prve ponude koje su Topnici poslali za oba ova igrača su odbijene, ali ubrzo se očekuju nove ponude kako bi posao što prije bio zaključen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi