PSG već pronašao Mbappeovog nasljednika - ima samo 19 godina

Ukoliko Francuz ode...

PSG već pronašao Mbappeovog nasljednika - ima samo 19 godina

Edmir Škorić

Šanse da Kylian Mbappe ovog ljeta napusti PSG su vrlo velike, nakon što je francuski reprezentativac javio upravi francuskog prvaka da neće produžiti ugovor koji završava u ljeto 2024. godine.

Mbappe, dakle, ima trenutni ugovor s PSG-om do sredine 2024. Sam Francuz ima jednostranu opciju produženja ugovora na jednu sezonu. On je donio odluku da ne produži, što bi značilo da kao slobodan igrač već na zimu može potpisati preduogovor s Real Madridom ili nekom drugom ekipom.

Vjeruje se da je Real klub o kojem Mbappe sanja, ali Parižani su sada odlučni da ga prodaju već ovo ljeto kako bi zaradili njegovim transferom i kako bi izbjegni situaciju da ga izgube bez odštete.

Prema pisanju francuskih medija, PSG već ima nasljednika za ovo ljeto, koji bi trebao da popuni prazninu nakon odlaska Francuza.

Rayan Cherki, 19-godišnji napadač Lyona, smatra se igračem kojeg u Parizu vide kao zamjenu za Mbasppea. Njega već nazivaju novim Karimom Benzemom, a osim PSG-a interes su pokazali Juventus i, navodno, Real Madrid.

Oglasi

Njegova tržišna vrijednost trenutno je 27 miliona eura, no transfer u PSG očito će stajati puno više od toga. U 39 susreta Cherki je prošle sezone zabio pet golova uz šest asistencija.

PSG inače cijeni Mbappe na preko 150 miliona eura, ali pitanje je da li bi Real Madrid bio spreman toliko da plati za igrača koji će ionako biti slobodan za godinu dana.

Inače, aktuelni prvak Francuske ovog ljeta ostaje i bez Lionela Messija koji se odlučio na odlazak u Inter Miami, a sve se više govori i o Neymarovom prelasku u neki od timova Saudijske Arabije, tako da bi se u potpunosti mogao raspasti Dream Team iz francuske prijestolnice.

Osim Reala, za Mbappea se zanimaju i engleski velikani Manchester United i Chelsea. U redovima Crvenih vragova smatraju kako bi ih Mbappe vratio u vrh evropskog nogometa dok američki bogataš iz Chelseaja Todd Boehly nema nikakvih problema s potrošnjom stotina miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, francuski mediji uvjeravaju da je Mbappeova želja samo Real Madrid i da će on sam učiniti sve što može da zaigra u kraljevskom timu.

Mbappe je prošlog ljeta bio na korak od Reala, ali se odlučio produžiti ugovor s Parižanima, da bi se sada sve promijenilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi