Mbappe po prvi put jasno rekao šta misli o Messijevom odlasku iz PSG-a: "Ne razumijem..."

Mogao bi i sam da napusti PSG

Mbappe po prvi put jasno rekao šta misli o Messijevom odlasku iz PSG-a: "Ne razumijem..."

Edmir Škorić

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe je za italijanski list La Gazzetta dello Sport rekao da Lionela Messija nisu poštovali u Parizu.

Leo Messi već se službeno oprostio od PSG-a i nakon dvije godine u Parizu odlazi u Inter Miami. Argentinac je priznao da on i njegova porodica nisu sretni u glavnom gradu Francuske.

"Puno sam propustio u školskom životu svoje djece. U Barceloni sam išao po njih, ali ovdje sam to činio puno manje, nismo imali toliko zajedničkih aktivnosti", rekao je u razgovoru za katalonske medije.

Mbappe se sada i sam suočava sa mogućim odlaskom iz PSG-a. Francuski napadač (24) saopštio je Parižanima da neće produžiti ugovor koji ističe sljedećeg ljeta, dok se istovremeno klub pokušava "spasiti" njegovom prodajom već ovog ljeta kako ne bi otišao kao slobodan igrač.

"Govorimo o potencijalno najboljem igraču u povijesti nogometa. Nikada nisu dobre vijesti kada neko poput Messija ode. Ne razumijem zašto je toliko ljudi odahnulo kad je otišao. Govorimo o Messiju. Mora se poštovati. U Francuskoj nije dobio poštovanje koje je trebao imati. Šteta što je ovako ispalo. Morat ćemo učiniti sve što možemo da ga zamijenimo", rekao je Mbappe.

Oglasi

U istom intervjuu napadač je komentarisao i glasine o svom transferu. Jasno je dao do znanja da ovog ljeta nije pitao PSG za dopuštenje da ode u Real Madrid.

"Nisam rekao da želim biti prodan u Real Madrid ili otići. Samo sam obavijestio da neću aktivirati opciju produženja ugovora na dodatnu godinu", pojasnio je Mbappe.

PSG će naredne sezone braniti titulu u Francuskoj i po ko zna koji put pokušati da napadne trofej u Ligi prvaka, ali bez Messija, pa možda i Mbappea, to će sve puno teže ići.

Mbappe se i ranije povezivao sa Realom, prošlog ljeta je bio na korak od potpisa za Kraljeve, ali je u zadnji čas odustao i odlučio ostati u Parizu. Navodno se, tvrdi Romano, izvinjavao Florentinu Perezu zbog toga, a vidjet ćemo hoće li na kraju pronaći put do Bernabeua na kojem toliko silno želi da zaigra.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je, podsjetit ćemo, odlučio da karijeru nastavi u MLS-u u dresu Inter Miamija iako je imao bogatu ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije, ali i poziv bivšeg i najdražeg kluba Barcelone.

Čak se spominje i mogućnost odlaska Neymara iz Pariza, čime bi se definitivno raspao famozni Dream Team koji je u Francuskoj bio dominantan, ali u evropskim takmičenjima skoro neprimjetan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi