Arthur - novo pojačanje Barcelone
Foto: FCB

Brazilac i zvanično na Nou Campu

Arthur - novo pojačanje Barcelone · Zvanično

Nakon što je načelni dogovor postignut još u martu, Barcelona i Gremio su dogovorili sve uslove transfera, pa je brazilski veznjak Arthur postao novo pojačanje katalonskog giganta.

Arthurov transfer iz Gremija je potvrđen iz Barcelona, a Katalonci će na ime obeštećenja brazilskom klubu isplatiti 31 milion eura uz dodatnih 9 miliona eura kroz bonuse.

Inače, Arthur će sa Barcelonom potpisati šestogodišnji ugovor, a njegova otkupna klauzula će iznositi 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako su poručili iz Barce, Arthur će se odmah pridružiti prvom timu, a uskoro se očekuje i njegovo zvanično predstavljanje na Nou Campu.

Ovaj supertalentovani 21-godišnjak je svoje ponikao u Gremiju, te je sa ovim klubom već osvojio Kup Brazila i Copa Libertadores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi