Trojica fudbalera na listi želja Barcelone

Ko će zamijeniti Iniestu?

Trojica fudbalera na listi želja Barcelone

Endin Čaušević

Barcelona uskoro počinje pripreme za novu sezonu, a već sada je jasno da će Ernesto Valverde imati mnogo izazova.

Katalonski klub je na kraju prošle sezone napustio Andres Iniesta što je sigurno ostavilo rupu u veznom redu ovog kluba. Pored njega čelnike kluba sigurno je iznenadila i Paulinhova odluka da nakon samo jedne sezone napusti Barcelonu i vrati se u Kinu.

Jasno je da će fokus kluba u ljetnom prelaznom roku biti barem jedno zvučno pojačanje u veznom redu, ali i odbrani. Barcelona već ima listu igrača koje će pokušati dovesti ovog ljeta, a koji bi trebali biti zamjena za legendarnog Iniestu.

Kako prenose španski mediji prva želja Barcelone je Willian, no Chelsea nije baš zainteresovan da pregovara oko Brazilca. Na listi želja katalonskog kluba nalazi se i Adrien Rabiot kkoji je nedavno najavio da bi mogao napustiti PSG i potražiti novi izazov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Barcelona je "bacila oko" i na mladok Frenkieja de Jonga iz Ajaxa za kojeg se vjeruje da bi mogao biti budućnost kluba. Valverde treba jasno reći koji od ovih igrača se najbolje uklapa u njegovu viziju, a na raspolaganju ima 80 miliona eura što se tiče pojačanja za vezni red.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi