Mladi golman Arsenala stao među stative i napravio kiks za pamćenje
Foto - Screenshot

Arthur Okonkwo se nije proslavio

Mladi golman Arsenala stao među stative i napravio kiks za pamćenje

M. Šljivak

Londonski Arsenal porazom je započeo pripreme za novu sezonu engleske Premier lige.

Tim Mikela Artete poražen je jučer u prijateljskom meču od škotskog Hiberniana sa 2:1, a u ovom susretu igračima Arsenala gotovo da ništa nije išlo od ruke.

Promašio je Arsenal brojne velike šanse. Lopta je nekoliko puta pogađala okvir gola, Nicolas Pepe je promašio penal i tek u 82. minute Emille Smith-Rowe je zabio pogodak za 2:1.

Emile Smith Rowe scores as we're beaten in Edinburgh.

Posted by Arsenal on Tuesday, July 13, 2021

Debi za zaborav na golu Topnika imao je 19-godišnji čuvar mreže Arthur Okonkwo, koji je u 21. minuti napravio katastrofalnu grešku koja je domaćem timu donijela prednost.

Nesretni Okonkwo je promašio loptu koja mu je vraćena, nije uspio najbolje da se snađe i fudbaler Hiberniana Boyle ju je lagano poslao u mrežu za prednost od 1:0.

Okonkwo je kompletnu karijeru proveo u Arsenalu, a nedavno je potpisao novi ugovor i priključio se prvom timu nakon impresivnih nastupa u rezervnoj ekipi.

Okonkwo nije na najbolji način počeo svoju seniorsku karijeru u londonskom klubu, a vidjet ćemo hoće li u budućnosti dobiti šansu da stane među stative.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Arsenal ? opet se mogu nadati sredini tabele u Engleskoj ligi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi