Igrač velikana krio da mu je otac vođa separatista, dočekala ga je očekivana "kazna"

U klubu nisu razmišljali ni sekunde

Igrač velikana krio da mu je otac vođa separatista, dočekala ga je očekivana "kazna"

H. Zilić

U Ukrajini je još uvijek ratno stanje, a tamošnji klubovi pokušavaju da se nekako vrate u normalni tok.

Tako je Dynamo Kyev odlučio da igra prijateljske utakmice, a sav prihod od utakmica išao bi za stanovništvo Ukrajine koje je pogođeno ratom.

Ipak u velikanu iz Kijeva danas su napravili "očekivan" potez. Iz kluba je objavljeno da su raskinuli saradnju sa mladim Arturom Uvarovom, a razlog leži u njegovom ocu.

Naime, otac pomenutog fudbalera Maxim Anatoyevich Uvarov je vođa separatista u Lugansku koji je zahvaćen najžešćim ratnim vihorom u Ukrajini.

Mladi fudbaler je dugo krio svoju tajnu i priapdnost svog oca ruskim sepratistima u Lugansku, ali kada se saznalo u Dynamu nisu razmišljali ni sekunde.

Vidjet ćemo kako će se dalje dovijati Arturova karijera obzirom da je u juniorskim selekcijama Dynama pružao vrlo dobre partije. Da li će mu otac zatvoriti vrata velike akrijere svojim odlukama van terena, vrijeme će pokazati.

Inače, ukrajinski klubovi bi trebali već od maja krenuti u odigravanje prijateljskih mečeva po Evropi kako bi na taj način pomogli svom narodu, a obzirom na rat i sva dešavanja u ukrajini, fudbalska Prmier liga Ukrajine naredne sezone mogla bi kompletna da se igra na neutralnom terenu, ali i to je sve pod velikim upitnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi