Odlučena sudbina Dynamo Kijeva nakon tajnog sastanak trenera Lucescua i bogatog vlasnika kluba

Nogomet u Ukrajini u drugom planu

Odlučena sudbina Dynamo Kijeva nakon tajnog sastanak trenera Lucescua i bogatog vlasnika kluba

E. Škorić

Zbog ruske invazije koja traje više od mjesec dana život u Ukrajini se u potpunosti promijenio i više niko ne zna šta donosi novi dan.

Sve je u Ukrajini stalo, borba za goli život važnija je od svega ostalog, pa je i sam sport pao u drugi plan. Velike posljedice osjećat će i nogomet Ukrajine čije je prvenstvo završeno prvog dana invazije. Ono je prekinuto u momentu kada je Dynamo bio drugi, a Šahtar prvi na tabeli sa dva boda više. Posljednje je odigrano 18. kolo, ostalo je još 12 kola.

Prema pisanju ukrajinskih medija, situacija u kijevskom velikanu je užasna, ali je održan tajni sastanak između vlasnika kluba Igora Surkisa i trenera Mircee Lucesca, a na istom su donesene važne odluke vezane za samu budućnost kluba.

Strani igrači napustili su ukrajinske kllubove i Kijevljani su ostali bez većine kvalitetnih igrača. Posljednjih dana objavljena je informacija da je i sam vlasnik Surkis zajedno s bratom pobjegao iz Ukrajine, da je ponio sa sobom većinu svoje imovine i bogatstva, zbog čega je došlo pod znak pitanja djelovanje Dynama u budućnosti.

Osim toga, navijači Dynama optužuju porodicu vlasnika da je proruski nastrojena. No, ukrajinski portal Sport.ua smatra da je zabrinutost navijača bespotrebna i da su se na tajnom sastanku donijele odluke koje su ohrabrujuće.

Suzrkis je navodno obećao Lucescuu da se ne namjerava povući iz financiranja kluba te da će odvojiti odgovarajuća sredstva za obnovu ekipe kako bi nakon rata nastavila da se takmiči i da normalno funkcioniše.

U međuvremenu će Dynamovi nogometaši, barem oni koji su ostali, 12. aprila na stadionu u ulici Lazienkowksa 3 odigrat prijateljski meč s Legijom iz Varšave, a utakmica će biti humanitarnog karaktera i pod sloganom: "Utakmica za mir".

Top Komentari

Dragan_B
Odigrat ce mec u ulici .. koji grad ba ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi