Arturo Vidal napušta Barcelonu? Fotografija uzburkala strasti na Camp Nou

Ljetos stigao iz Bayerna

Arturo Vidal napušta Barcelonu? Fotografija uzburkala strasti na Camp Nou

E. Čaušević

Navijači Barcelone bili su veoma skeptični kada je ljetos Arturo Vidal stigao u katalonski klub iz Bayerna. 

Čelnici Barcelone su iznenadili javnost odlukom da dovedu čileanskog veznjaka iz Bayerna, ali je to bio poprilično dobar potez. Iako nije bilo standardan na početku sezone Vidal je svojom borbenom igrom uspio da zaradi povjerenje Ernesta Valverdea.

Vidal je uvijek bio veoma borben fudbaler, a upravo takvim pristupom je veoma brzo očarao i navijače Barcelone. Međutim, mnogi su se iznenadili špekulacijama da bi Vidal nakon samo godinu dana mogao napustiti Barcu.

Naime, sigurno je da će katalonski klub prodati nekog veznjaka na kraju sezone jer je već dogovoren dolazak Frenkieja de Jonga. Špekulisalo se da će to biti Ivan Rakitić, ali čini se da od toga nema ništa.

Sve više se špekuliše da će to ipak biti Vidal koji i nema neki dobar odnos s trenerom Barcelone. Pojavile su se priče da on ide u Bocu Juniors, a Vidal je fotografijom koju je objavio dodatno "zakuhao" stvari.

On je predstavio nove Nike kopačke, te je pozirao u dresu koji neodoljivo podsjeća na onaj Boce Juniors. Grb se ne vidi na dresu, a mnogi smatraju da tu ima zaista nešto, te da se može lako desiti da Vidal napusti Barcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, on je svojevremeno izjavio da bi volio jednog dana zaigrati u dresu argentinskog velikana. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Colo Colo, Leverkusen, Juventus i Bayern.

Fotografija Barça BiH.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Al je ovaj horoz posto dosadan gledati brate
0 2
niko nikovic
U istom tekstu pise da je Vidal zadobio povjerenje valverdea i da Vidal nije u dobrim odnosima sa valverdeom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi