Messi bi mogao igrati sa zaštitnom maskom i to mu ne bi bio prvi put u karijeri

Imao iskustvo sa sličnom povredom

Messi bi mogao igrati sa zaštitnom maskom i to mu ne bi bio prvi put u karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Manchester United sa 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Katalonski klub je do pobjede došao sredinom prvog poluvremena kada je autogol postigao Luke Shaw. No, detalj koji je obilježio meč jeste povreda Lionela Messija.

Naime, Messi je dobio žestok udarac u lice od Smallinga zbog čega je ostao krvav ležati na terenu. Nakon što mu se ukazala pomoć odigrao je cijeli meč iako je dosta rizikovao.

Španski mediji prenose da je pored povrede nosa Messi zadobio i povredu lijevog oka, te da je upitno da li će biti spreman za revanš utakmicu naredne sedmice.

Ipak, u Barceloni vjeruju da Messi može igrati, te da bi čak mogao biti u konkurenciji ovog vikenda kada će Katalonci gostovati Huesci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji opcija da Argentina igra sa zaštitnom maskom ukoliko Ernesto Valverde bude smatrao da mu je on potreban za ovaj meč. Messiju to neće biti strano s obzirom da je igrao u svojoj karijeru s zaštitnom maskom dok je bio član omladinske selekcije Barcelone.

Fotografija Barça BiH.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi