Otac Artura Vidala pronađen mrtav, a onda on sve zaprepastio odlukom

Čileanac nema dilemu

Otac Artura Vidala pronađen mrtav, a onda on sve zaprepastio odlukom

Edmir Škorić

Erasmo Vidal (61), otac slavnog čileanskog nogometaša Artura Vidala, pronađen je mrtav ujutro u Konjičkom klubu Santiago.

PDI Brigada za umorstva bila je zadužena za istragu kako bi se utvrdilo što je uzrok smrti oca veznjaka Flamenga.

Konjički klub je saopštenjem potvrdio da su Erasma Vidala pronašli pripadnici osiguranja u restoranu koji pripada klubu, te da je preminuo nakon kardiorespiratornog aresta i hipovolemičnog šoka.

"Saznali smo da je umro noću, gledao je konje koje njegov sin ima ovdje. Razumijem da je imao infarkt i da mu sin već dolazi ovdje avionom", rekao je jedan od radnika Konjičkog kluba u razgovoru za ADN.

Priča o Arturu Vidalu, koji se smatra jednim od najboljih nogometaša koje je Čile ikada imao, poznata je već godinama. Njegova majka, Jacqueline Pardo, morala je sama odgajati njega i njegovu braću i sestre u odsutnosti oca.

No, tokom godina sadašnji igrač Flamenga prišao je ocu i počeo je s njim sarađivati upravo u Clubu Hípico, budući da su obojica dijelili strast prema konjima.

Vidalu je bilo teško kada su mu danas saopštili da je pronađeno beživotno tijelo njegovog oca, ali on je još jednom pokazao kakav je "luđak" i kakvu strast ima prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Naime, rekao je svom klubu da dolazi sutra na utakmicu finala Kupa Brazila protiv Corinthiansa, koja se prema srednjoevropskom računanju vremena ira u 2:45 poslije ponoći u noći sa srijede na četvrtak.

Vidal je ovog ljeta prešao u Flamengo, nakon što je raskinuo saradnju s Interom. Napustio je Inter godinu dana prije isteka ugovora, te su mu isplaćena četiri miliona eura.

U prošlosti je Arturo Vidal igrao i za Colo Colo, Bayer Leverkusen, Bayern i Juventus. Za reprezentaciju Čilea je odigrao 133 utakmice i postigao 32 gola. S čileanskom momčadi dvaput je osvojio Copa Americu (2015. i 2016. godine).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi