Evropa se oprašta od još jednog sjajnog igrača: Vidal odlazi u kultni klub

Napušta Inter

Evropa se oprašta od još jednog sjajnog igrača: Vidal odlazi u kultni klub

E. Ganibegović

Čelnici Intera planiraju smanjiti iznos koji izdvajaju na plate igrača, pa bi tako klub trebala napustiti nekolicina igrača među kojima je i Arturo Vidal.

U septembru 2020. godine Arturo Vidal je iz Barcelone prešao u Inter i za to vrijeme Čileanac je odigrao 70 utakmica za talijanski klub, u kojima je postigao četiri gola i upisao šest asistencija.

Sada je mnogo naznaka da se veznjakova avantura s momčadi iz Milana bliži kraju.

Odluka Intera ne treba nikoga iznenaditi jer Čileanac godišnje zarađuje čak 9,5 miliona eura. Prije nekoliko mjeseci mediji su objavili da bi veznjak trebao preći u Flamengo.

Čini se da je transfer u brazilsku ligu propao jer su novinari nedavno izvijestili da je igrač mnogo bliži Boci Juniors. 

Ove izvještaje potvrđuje i bratić Artura Vidala Gonzalo Vasquez. Boca Juniors će povući Artura i vrlo je vjerovatno da će sljedeće sedmice zaključiti transfer.

"Flamengo mu je namignuo, ali ne znam je li to bio ozbiljan interes. Želi ponovo osjetiti strast, sportski projekt ga mora zavesti. Nije ga briga za novac. Inače bi otišao u SAD ili Katar. Telefonski razgovor s Juanom Romanom Riquelmeom (potpredsjednikom Boca Juniorsa, op.a.) Artura je jako dirnuo. Rekao mi je da mu je igranje za Bocu važno i da bi to bilo pozitivno za njegovu karijeru", rekao je Vasquez za Radio La Red.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prošlosti je Arturo Vidal igrao i za Colo Colo, Bayer Leverkusen, Bayern i Juventus.

Za reprezentaciju Čilea je odigrao 133 utakmice i postigao 32 gola. S čileanskom momčadi dvaput je osvojio Copa Americu (2015. i 2016. godine).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi