Zvijezdu Real Madrida upitali da li bi mogao igrati za Barcelonu, njegov odgovor razbijesnio fanove

Sprema se transfer

Zvijezdu Real Madrida upitali da li bi mogao igrati za Barcelonu, njegov odgovor razbijesnio fanove

E. Oštraković

Jučer su se pojavile informacije koje su prenijeli španski mediji, o tome kako se sprema velika izdaja u Real Madridu.

Naime Xavi u svojoj ekipo želi vidjeti trenutnog igrača Real Madrida, koji ne dobija previše prostora za igru, a radi se naravno o Marcu Asensiu.

Njemu na kraju ove sezone ističe ugovor sa Real Madridom, te ima priliku kao slobodan igrač da potpiše za najljućeg rivala, Barcelonu.

Kod Ancelottija je Asensio u totalno drugom planu i šansa da mu bude ponuđen novi ugovor je veoma mala.

Nakon 26 godina, jedan nogometaš bi tako mogao napustiti Real Madrid i svoju karijeru nastaviti u ekipi Barcelone.

Jučer je u razgovoru za jedan španski medij Asensio morao govoriti i o interesu Barcelone, ali izvlačio se na to da je sve to normalno u svijetu sporta.

Nakon toga postavljeno mu je pitanje može li reći da nikada neće igrati za Barcelonu, a on je dao odgovor koji se nije svidio navijačima njegovog trenutnog kluba.

"Nikada nisam razmišljao o budućnosti u Barceloni, ne znam kako bi to bilo. Stvarni ne znam, trenutno ne mogu odgovoriti na to pitanje", rekao je Asensio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Real Madrid je Asensio stigao prije sedam godina iz Mallorce i od tada je upisao 239 nastupa uz pedeset postignutih golova.

Ukoliko bi prešao u Barcelonu bio bi prvi nogometaš nakon Luisa Enriquea koji je prešao iz Real Madrida u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi