Dvojica sjajnih nogometaša već spakovala stvari, Real Madrid im odredio cijene

Napuštaju Madrid

Dvojica sjajnih nogometaša već spakovala stvari, Real Madrid im odredio cijene

E. Škorić

Real Madrid je spreman ovog ljeta ostati bez još dvojice nogometaša, a riječ je o Špancima Marcu Asensiju i Daniju Ceballosu.

Biće mnogo promjena u rosteru Madriđana do početka nove sezone. Klub su već napustili Gareth Bale, Isco i klupska legenda Marcelo, a sada je došao red na Asensija i Ceballosa.

Asensio se povezuje s Milanom već neko vrijeme, a Real je spreman da ga proda za 30-35 miliona eura. Njegov ugovor s klubom traje do narednog ljeta, baš kao i Ceballosu, a kako nisu u planovima trenera Carla Ancelottija, čelnici Kraljeva shvatili su da je najbolje da ih prodaju do početka nove sezone.

Što se Ceballosa tiče, Real će ga prodati za 12-15 miliona eura. Iako postoje ineteresi drugih klubova za obojicu, još uvijek na Santiago Bernabeu nije stigla niti jedna zvanična ponuda.

Marco Asensio je prošle sezone odigrao 42 utakmice i postigao 12 golova. Ceballos, s druge strane, ima 18 nastupa.

Real je do sada doveo dva pojačanja. Španci su kupili 22-godišnjeg Aureliena Tchouamenija iz Monaca za 80 miliona eura bonuse, dok je drugo pojačanje njemački stoper Antonio Rudiger, koji je kao slobodan igrač došao iz Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrijedi spomenuti i da su se u klub s posudbi vratili Alvaro Odriozola, Reiner, Takefusa Kubo i Borja Mayoral.

Madriđani su prošle sezone osvojili La Ligu i Ligu prvaka, te imaju najveće ambicije i u sezoni 2022/23.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi