Origi je skoro završena stvar, Milan se okrenuo igraču Real Madrida

Nakon Origija

Origi je skoro završena stvar, Milan se okrenuo igraču Real Madrida

E. Ganibegović

AC Milan je vrlo blizu prvog pojačanja u svoje redove, a u pitanju je belgijski napadač Divock Origi. 

Nakon dovođenja belgijskog napadača, uprava AC Milana će skrenuti pažnju na sljedeću metu na tržištu, a to je Marco Asensio, ofanzivni veznjak Real Madrida.

Kako prenosi Corrierre dello Sport , Liverpool je već dao prvu ponudu za Marca Asensija vrijednu 30 miliona eura, ali je Real Madrid odbio.

Pregovori će se nastaviti i u narednom razdoblju, a čelnici Milana nadaju se da će njihovi kolege u Madridu popustiti u zahtjevima za odštetu i dati im Asensija za cifru manju od 50 miliona eura.

Talijani svoje nade temelje na činjenici da Marco Asensio ima još godinu dana ugovora u Real Madridu i da nije jedan od startera u momčadi Carla Ancelottija.

Tako bi se Real Madrid mogao "riješiti" visoko plaćenog fudbalera, kojeg trener ni ne koristi tako često, te dobiti popriličan iznos za igrača kojeg bi besplatno izgubio za samo godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još jedan fudbaler koji ovog ljeta može napustiti Real Madrid je srbijanski napadač Luka Jović, koji je dobio malo šanse od Carla Ancelottija.

Kao i Marco Asensio, Luka Jović može doći u Seriju A gdje ga želi Fiorentina. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
kakvih 50 miliona,odakle vam informacije?Već se ranije dogovarao transfer sa između 20 i 25 mil.,u ugovoru koji se naslanja na još dogovora između dva kluba,uključujući rješavanje pitanja Diaza u AC Milanu.Mada je i 20 previše obzirom na sumu kojom Milan raspolaže za ljetni transfer.S konja na magare reklo bi se,upravo kad su zgrabili titulu,popeglali minus,skoro, i računali s 300 miliona tansfer sume od vlasnika,klub ode u ruke ekipe koja nema ni centa,a sumu za ljetni tranfer posuđuje od bivšeg vlasnika.Sprdačina.Maldini i ekpa rade čuda,i prošla sezona je bila čudo.Šta će ispasti od ove naredne,bog zna,mogući prolaz grupe lige šampiona,a moguć je i fijasko.Najgore moguće vlasničko rješenje,užas!
2 1
rauber_bh
Jel ide u Milan ili Liverpool?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi