Ashley Cole još nije završio, nakon skoro pet godina se vraća na Otok?

Pregovori već počeli...

Ashley Cole još nije završio, nakon skoro pet godina se vraća na Otok?

Sa Otoka dolaze dosta iznenađujuće vijesti - Ashley Cole je počeo pregovore sa Derby Countyjem oko potencijalnog transfera i povratka u engleski fudbal.

Ovaj 38-godišnjak je završio svoju epizodu u LA Galaxyju nakon sezone 2018. i sada bi kao slobodan igrač mogao pojačati Derby, ekipu koju sa klupe vodi njegov nekadašnji saigrač iz Chelseaja, Frank Lampard.

Ostaje da se vidi da li će Ashley Cole zaista dogovoriti saradnju sa Derbyjem, a ukoliko se to desi ekipa iz Championsipa će dobiti pojačanje sa ogromnim iskustvom.

Zajedno sa Lampardom, Cole je u Chelseaju dizao trofeje Lige prvaka i Premier lige, a bio je član i legendarnih Arsenalovih "Nepobjedivih" iz sezone 2003/2004. Također, iza Colea je zavidna reprezentativna karijera tokom koje je skupio 107 nastupa za Gordi Albion.

Podsjetimo, Ashley Cole je karijeru počeo u Arsenalu koji ga je 2006. godine prodao Chelseaju za oko 7.5 miliona eura. Cole je nakon osam godina na Stamford Bridgeu prešao u Romu, da bi se 2016. zaputio ka SAD-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi