Ashley Young završava igračku karijeru?
FOTO: EPA

Neće produžiti ugovor sa Villom

Ashley Young završava igračku karijeru?

H. Zilić

Ljeto ispred nas mogolo bi donijeti i dosta odlazaka u zaslužene fudbalske penzije. Neki igrači lagano najavljuju takav ishod.

Ashley Young legenda osstvrskog fudbala i prvotimac Aston Ville neće produžiti ugovor sa Villom koji mu ističe u junu ove godine.

Obzirom d aima 37 godina mnogi su mišljenja da bi to mogao biti i kraj karijere.

Young nije još govorio o tome, ali ns tolu nema ponuda iz egzotičnih zemalja i liga, tako da bi Young vjerovatno u svojoj Aston Vilii mogao odigrati i posljednju sezonu u karijeri.

U Watfordu je počeo svoj fudbalski put, zatim je prešao u Aston Villu, a onda je na red došla sjajna epizoda u Manchester Unitedu.

Kratko je bio u Interu, a u julu 2021. godine odlučio je da se varti u Aston Villu.

Oglasi

Odigrao je i 39 utakmica za reprezentaciju Engleske te postigao sedam pogodaka.

Ima je ranije ponude iz MLS-a, ali odlučio je da se vrati u Birmingham.

Pojedini mediji pišu da bi mogao čak sezonu odigrati u dalekoj Australiji, ali teko je povjerovati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najbliži je završetku karijere što znači da će još jedna fudbalska priča dobiti svoj kraj.

Ovome dodajmo da je u minuloj sezoni za Aston Villu odigrao ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi