Grcao je u suzama na oproštajnoj press konferenciji, a onda je stigao poziv koji je sve promijenio
FOTO: EPA

Očekuje ga uzbudljivo ljeto

Grcao je u suzama na oproštajnoj press konferenciji, a onda je stigao poziv koji je sve promijenio

H. Zilić

Počele su transfer špekulacije širom fudbalske Evrope kako smo i navikli svako ljeto, a neki fudbaleri su odlučil ida karijere nastave preko bare. Španski mediji prenose vijest da je Asier Illaramenid blizu odlaska u MLS.

Pomenuti fudbaler u junu postaje slobodan igrač, ističe mu ugovor sa Real Scoiedadom koji neće rpdoužiti.

Imao je i oproštajnu press konferenciju gdje je u suzama najavio i povlačenje iz fudbala.

Priznaje da je to korak koji mu je jako teško pao, između ostalog zato što, kao prije deset godina kada je odlučio otići u Real Madrid za 32 miliona eura, neće moći ispuniti jedno od njegove težnje, a to je igrati Ligu prvaka sa Sociedadom

"Jako bih volio igrati to takmičenje Realom, ali prije svega moram biti iskren prema sebi, vidim da se moj ciklus u Realu bliži kraju. Volio bih ovdje igrati Ligu prvaka, a u životu morate donositi odluke, a to je ona ispravna i iskrena. Ako uđemo u Ligu prvaka, gdje god da budem, bit će mi drago zbog svih", poručio je Illaramendi.

Međutim par dana nakon emotivne press konferencije stigao je poziv koji je sve prominenio.

Oglasi

Navodno je meksički fudbaler sada već legendarni Carlos Vela pozvao Illaramendija u Los Angeles FC.

Tim iz Los Angelesa želi da napravi vrlo konkurentan tim u MLS-u i da pokušaju držati primat u ovoj ligi.

Pored Vele, dres LAFC nose još Giorgio Chiellini, Diego Palacios, Sergi Palencia, Christian Torres, a među stativama je golman bh. porijekla Eldin Jakupović.

Illaramendi ima 33 godine i sigurno bi mogao biti od koristi timu iz MLS-a, iako su brojne povrede usporavale njegovu karijeru.

Vidjet ćemo koju će odluku donijeti Baskijac koji je skupio i tri nastupa za reprezentaciju Španije i postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi