Potpisao za Real Madrid, pa na dan predstavljanja doveo cijeli kvart na Santiago Bernabeu

Trenutak za pamćenje

Potpisao za Real Madrid, pa na dan predstavljanja doveo cijeli kvart na Santiago Bernabeu

E. Čaušević

Španski veznjak Asier Illarramendi sigurno je jedan od najvećih promašaja Real Madrida u posljednjih deset godina.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je stigao u kraljevski klub na ljeto 2013. godine iz Real Sociedada za 32 miliona eura, te se od njega očekivalo da bude veliko pojačanje, ali se to na kraju nije desilo.

Illarramendi je svojim igrama u Real Madridu razočarao javnost i samo dvije godine kasnije Kraljevi su odlučili da ga prodaju.

On se vratio u Real Sociedad za 15 miliona eura, te je i danas član ovog kluba. Illarramendi sa Sociedadom ima ugovor do ljeta 2023. godine i očekuje se da produži svoj ugovor na još jednu sezonu.

Iako je boravak u Real Madridu za njega bio prava noćna mora na kraju će Illarramendi ostati upamćen po nevjerovatnoj situaciji koja se desila nakon što je potpisao ugovor s Kraljevima.

Naime, Illarramendi je na svoje predstavljanje na Santiago Bernabeu doveo skoro sve svoje prijatelje iz San Sebastiana s kojima je odrastao u kvartu.

Na zvaničnom predstavljanu bilo je oko 4.000 ljudi, a veliki broj njih su bili članovi njegove porodice i prijatelji. Nakon što je pozirao s Perezom oni su se pridružili na pozornici, a potom je nastala kultna fotografija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je za dvije sezone u dresu Real Madrida odigrao 90 utakmica, te je uspio da osvoji jednu titulu Lige prvaka i prvaka Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ma ni na PES-u ga nisi mogao koristiti...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi