Asim Zec bi sa Grbavice mogao u Tursku

Nije isključena mogućnost odlaska

Asim Zec bi sa Grbavice mogao u Tursku

A. Čaušević

Asim Zec je završio svoju epizodu u Zeljezničaru s obzirom da je pola godine prije isteka ugovora dogovorio sporazumni raskid saradnje, a kako se sada čini karijeru će nastaviti u Turskoj.

Naredna destinacija mlađeg od dva Zeca u redovima Plavih mogla bi biti Turska gdje ga želi tamošnji drugoligaš, ekipa Giresunspora.

Turski mediji pišu kako je Girenspur u pregovorima s nekoliko igrača, a među onim koji se nalaze na radaru "zeleno-bijelih" je i 25-godišnji Zec.

Girensunspor se nakon prvog dijela sezone nalazi u sredini tabele drugog ranga turskog fudbala, na proljeće će cilj biti opstanak u ligi zbog čega se i traga za pojačanjima.

Eventualni odlazak u Tursku Zecu ne bi bio prvi inostrani angažman jer je već ranije nastupao u Češkoj za ekipu Hradec Kralove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga uslijedio je povratak u BiH gdje je promijenio niz klubova. Igrao je za Olimpik, Čelik, Velež, Travnik i Slobodu. Član Željezničara je od ljeta 2017. godine, karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri.

U jesenjem dijelu sezone za Željezničar je upisao deset nastupa uz učinak od pet postignutih golova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi