Asim Zec našao novi klub

Igrat će u Premijer ligi

Asim Zec našao novi klub

M. Šljivak

Asim Zec (27) pronašao je novi klub.

Ovaj 27-godišnji krilni fudbaler dogovorio je saradnju sa Leotarom iz Trebinja i pojačat će novog bh. premijerligaša u povratničkoj sezoni u društvu najboljih timova Bosne i Hercegovine.

Zec je postigao dogovor sa rukovodstvom Leotara. Priključio se već ekipi i sigurno da će predstavljati značajno pojačanje za klub iz Trebinja.

Brzonogi fudbaler će tako nastaviti avanturu u Premijer ligi BiH gdje je ranije igrao za Željezničar, Zrinjski, Slobodu, a nastupao je još za Travnik, Velež, Olimpik i Čelik.

Karijeru je Zec počeo u redovima Iskre Bugojno, a jedno vrijeme je proveo i u Češkoj, gdje je nastupao za Hradec Kralove. Zec je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao ukupno 126 utakmica i ima učinak od 32 gola i sedam asistencija.

Leotar dobio još dva pojačanja pred početak Premijer lige

Trebinjski Leotar dobio je još dva pojačanja pred start sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Novi igrači nekadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, kako saznaje SportSport.ba, danas će postati Đoko Milović (28) i Marko Perišić (30), dobro poznata imena na bh. terenima.

Oba fudbalera su dogovorila saradnju sa Leotarom i klub će računati na njihove usluge u povratničkoj sezoni u društvu najboljih timova Bosne i Hercegovine.

Đoko Milović je posljednji angažman imao u redovima sarajevskog Olimpika, a ranije je nastupao za Rudar Prijedor, GOŠK iz Gabele i Radnik iz Bijeljine.

Treba svakako istaći da je Milović prve seniorske minute dobio u dresu Leotara, gdje je igrao u omladinskom pogonu i ovom 28-godišnjem defanzivcu je ovo povratak u rodni grad.

Sa druge strane iskusni veznjak Marko Perišić je također posljednji angažman imao u redovima Olimpika, koji je podsjetimo raspustio prvi tim nakon istupanja iz Premijer lige.

Ovaj 30-godišnjak iza sebe ima bogato iskustvo na bh. travnjacima, a pored Olimpika nastupao je još za Čelik, Zrinjski i Slaviju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Perišić je jedan dio karijere proveo i u inostranstvu. Igrao je u Austriji za Kapfenberg, za slovačke Zlate Moravce, libijski Al Ahli i latvijski Spartaks.

Leotar sezonu u Premijer ligi ostvara već sutra na gostovanju kod Radnika u Bijeljini.

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Kolko je čovjek klubova u bih promijenio imam osjecaj da mu je 37 a ne 27 godina
9 1
think
Uhh.. Mbappé na aparatima.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi