Asim Zec razbio Vitez za slavlje na Piroti

S tri gola srušio Vitežane

Asim Zec razbio Vitez za slavlje na Piroti

Edmir Škorić

Veoma zanimljivo bilo je u meču Travnika i Viteza, a domaći tim je na kraju bio bolji rezultatom 3:1.

Travničani su hvatali posljednju slamku spasa, bodove koje će ih ostaviti i dalje u kakvim-takvim nadama da mogu izboriti ostanak, dok je Vitezu u ovom meču i bod odgovarao.

Ipak, presudila je želja Travničana, a junak domaćih bio je Asim Zec. Mladi i talentovani nogometaš je s tri gola srušio goste iz Viteza.

Prvi je postigao u 16. minuti, a imao je još jednu dobru šansu u finišu prvog dijela, kada je Tirić fantastično odbranio. 

U nastavku još uzbuđenja. Prvo Đurić u 54. zabija za radost Vitežana, ali je osam minuta kasnije Zec pogodio za veliko slavlje na Piroti. Međutim, to nije bilo sve od mladog napadača pošto je u finišu susreta svojim trećim pogotkom zapečatio sudbinu Viteza.

Travnik ima 23 boda, sedam manje od Mladosti i Slavije, ekipa koje se nalaze iznad opasne zone, dok je Vitez sa 31 bodom na osmom mjestu.

Travnik - Vitez 3:1 (Zec 16, 62, 82/ Đurić 54)

Travnik: Nurković, Kovač, Jašarević, Čurić, Zec, Varupa, Kadrić, Kouadio, Jelić, Aleksić, Smajić.

Vitez: Tirić, Muminović, Barić, Šantić, Mrkaić, Livančić, Barišić, Sadiković, Radeljić, Jusufbašić, Đurić,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi