Asim Zec: Vratili smo samopouzdanje, Erminovo iskustvo mnogo znači cijeloj ekipi

Junak Željine pobjede nad Zvijezdom 09 za SportSport.ba

Asim Zec: Vratili smo samopouzdanje, Erminovo iskustvo mnogo znači cijeloj ekipi

S. Mlaćo

Prije dvije sedmice junak Grbavice bio je Ermin Zec. Sinoć je to bio njegov mlađi brat Asim.

Željezničar je upisao pobjedu protiv Zvijezde 09 (1:0), a na Grbavici mogu biti zadovoljni. Drže treće mjesto koje vodi u Evropu, te već tri kola ne znaju za poraz.

Treneri oba tima jučer su poslije meča pohvalili majstoriju Asima Zeca koji je iskoristio neopreznost golmana Erića i majstorski pogodio za vodstvo svog tima, a ispostavit će se kasnije i pobjedu.

Dan nakon utakmice Zec nije krio zadovoljstvo zbog važne pobjede.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Zvijezda 09 je na Grbavicu došla rasterećena, a mi smo znali da će biti problema ako ih pustimo da se razmašu na terenu. Na vrijeme smo postigli pogodak, priveli utakmicu sigurno kraju i slavili pobjeda. Tri boda su najbitnija", priča Zec za SportSport.ba.

Željezničar djeluje mnogo bolje u drugom dijelu sezone. Plavi su prvo prekinuli niz od pet poraza, a sada već tri kola ne znaju za poraz.

Sve se promijenilo dolaskom Amara Osima.

"Amar je veliki trener, svima nam se vraća samopouzdanje, a to pokazuju i rezultati. Pristup treninzima i utakmicama je mnogo ozbiljniji. Vjerujem da će tako biti i u narednom periodu kada nas očekuje važne utakmice".

Od ove zime na Grbavici je i njegov brat Ermin. Priznaje da mu je velika podrška i motivacija. Za sada nisu imali duela na treninzima.

"Stvarno nismo, na suprotnim smo stranama na treningu, pa zbog toga. Ermin je veliki profesionalac, od mene uvijek traži da pružam maksimum. Njegovo prisustvo je od velike pomoći ne samo meni već cijeloj ekipi. Ima to potrebno iskustvo, a to mnogo znači u nogometu".

Jedno kolo junak je Ermin, drugo Asim...

"Drago mi je zbog njega, naravno i zbog mene, ali to je nebitno. Najbitnije da cijela ekipa igra dobro i da pobjeđujemo".

Plavi ima jasan cilj u nastavku sezone - izboriti plasman u Evropu.

"Svjesni smo svi toga, te vjerujem da ćemo to i ostvariti. Svi težimo ka tome", dodao je Asim Zec, prvotimac Željezničara za SportSport.ba.

Asim Zec je ove sezone za Željezničar u Premijer ligi upisao 21 nastup uz pet pogodaka i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Iskrina škola nogometa. Respekt za braću Zec.
3 0
Ende
Kakvo samopouzdanje nesrećo, jedva ste Zvijezdu 09 pobijedili kod kuće :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi