Asistencija Kolašinca u slavlju Arsenala, u četvrtfinalu i Villarreal

Evropska liga, osmina finala:

Asistencija Kolašinca u slavlju Arsenala, u četvrtfinalu i Villarreal

Ubjedljivom pobjedom nad Rennesom u četvrtfinale Evropske lige prošao je i Arsenal.

U prvom meču Topnici su poraženi u Rennesu, bilo je 3:1 za francuski klub, ali u revanšu momčad Unaija Emeryja je uspjela nadoknaditi zaostatak i na kraju zasluženo proći dalje.

Topnici su rezultat u svoju korist preokrenuli već na samom startu utakmice. Najprije je Arsenal u vodstvo doveo Aubameyang u petoj minuti, a deset minuta kasnije isti igrač je asistirao Maitland-Nilesu za sigurnih 2:0, što je bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Nastavio je Arsenal dominirati i u drugom dijelu, što se isplatilo u 72. minuti kada mrežu po drugi put pogađa Aubameyang, a asistencija je bilo djelo našeg Seada Kolašinca koji je nastavio kontinuitet dobrih igara u dresu londonskog tima. Do kraja Arsenal je imao još nekoliko prilika, ponajviše preko Aubameyanga, međutim rezultat je ostao nepromijenjen.

Prolaz dalje osigurao je i Villarreal. Nakon 3:1 iz prve utakmice, španski tim je nad Zenitom večeras slavio sa 2:1 i ovjerio plasman u četvrtfinale Evropske lige.

Do prvog pogotka Villarreal je stigao u 29. minuti preko Morena, a nakon što se pri vodstvu od 1:0 otišlo na odmor, u drugoj minuti nastavka prednost je povisio Bacca i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga:

Arsenal - Rennes 3:0
Villarreal - Zenit 2:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi