Asmir Begović bi se trebao zabrinuti: Menadžer Bournemoutha sipa komplimente Arturu Borucu
Navijači Bournemoutha su od menadžera Howea tražili da pruži šansu Borucu. On ih je na kraju poslušao i iskusni Poljak već četiri utakmice stoji među stativama ispred Begovića (Foto: EPA)

Šta će biti sa bh. golmana?

Asmir Begović bi se trebao zabrinuti: Menadžer Bournemoutha sipa komplimente Arturu Borucu

M. Šljivak

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe je prije nekoliko sedmica donio odluku da bh. golman Asmir Begović preseli na klupu, a šansu na golu pružio je iskusnom Poljaku Arturu Borucu (39).

Boruc je u dva meča zadržao mrežu netaknutom, ali je zatim primio pet pogodaka u naredne dvije utakmice protiv Cardiffa (2:0) i Liverpoola (3:0).

Međutim, menadžer engleskog premier ligaša očigledno nema namjeru da vraća Begovića na gol u dogledno vrijeme, a o Borucu konstantno govori u hvalospjevima.

Njegov posljednji intervju trebao bi itekako zabrinuti bh. čuvara mreže, jer Howe ima ogromno povjerenje u Boruca.

"Može li Boruc braniti i u 40. godini? Vjerujem da može. Zavisi od njegove motivacije i želje. Trenutno vidim čovjeka koji je veoma fokusiran na ono što radi i to radi dobro u korist tima. Odlično je pripremljen i ovo je najbolja forma u kojoj sam ga vidio. Fizički je zaista na visokom nivou. Niko ne bi mogao reći da ima 39 godina, jer se to ne vidi na njemu i ne osjeti se u igri. To je svakako velika stvari. Pazi na sebe i vrhunski je golman", pohvalio je Howe svog prvog golmana.

Begović je od dolaska iz Chelseaja u ljeto 2017. godine bio prvi golman ispred Poljaka. Nije propustio nijednu minutu u Premiershipu, a u 60 nastupa je primio 103 gola.

Begović i Howe su u sukobu?

Jedan engleski tabloid je nedavno donio priču da su Howe i Begović imali žestoku raspravu jer je bh. reprezentativac bio nesretan sa najnovijom odlukom svog menadžera.

Insajder iz kluba je rekao da to nije bilo ništa osim uobičajenog razgovora između trenera i igrača, ali sumnja ipak ostaje.

Uoči utakmice prošlog kola protiv Liverpoola novinari su upitali Howea o tome kakva je budućnost Asmira Begovića u Bournemouthu.

"To će odlučiti Begović, a ne ja. Ja ga poštujem i kao osobu i kao golmana", rekao je Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije bilo nikakvog sukoba, samo običan razgovor i ja sam vrlo sretan s Asmirom. On odlično trenira i to je sada najvažnije. To su normalne stvari u svakom klubu, imao sam dosta razgovora sa igračima koji nisu bili zadovoljni zato što ne igraju", dodao je menadžer Bournemoutha.

Bournemouth će 23. februara igrati svoju iduću utakmicu Premier lige protiv Wolvesa, a s obzirom na trenutnu situaciju vjerovatno ćemo i u toj utakmici gledati Begovića na klupi.

Top Komentari

Junuz
Molit ce boga da brani u turskoj
2 1
komunjara
hahahah "Šta će biti sa bh. golmana?" a prčio mater nepismenu sređuj te deklinacije Instrumental: S kim, čim -> s golmanom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti