Asmir Begović dobio još jednu ponudu

Fener ga svim silama želi

Asmir Begović dobio još jednu ponudu

M. Šljivak

Bh. čuvar mreže Asmir Begović (32) dobio je još jednu ponudu.

Za iskusnog čuvara mreže mjesta na golu Bournemoutha više nema, iako je on spreman da ostane i da se bori.

Međutim, kako je engleski tim spreman da ga se odrekne, upiti za bh. golmana su konstantni, a među klubovima koji se najviše interesuje je turski velikan Fenerbahče.

Turski mediji pišu da je istanbulski velikan ozbiljno zagrizao za dovođenje Begovića i da će ga pokušati angažovati u ljetnom prelaznom roku.

Njega cijena je prihvatljiva. Bournemouth traži 10 miliona funti i taj novac uz izuzetno dobru platu bh. golmanu je Fener spreman da plati.

Žele ga Celtic i još nekoliko klubova, a svjestan situacije Begović poručuje: "Nisam glup"

Iskusnog čuvara mreže koji se u posljednje vrijeme ne nalazi na spisku Roberta Prosinečkog želi nekoliko klubova, uključujući i Celtic, protivnika FK Sarajevo u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Međutim, bez obzira što je njegova pozicija u zraku Begović će pripreme za novu sezonu započeti u Bournemouthu.

"Svjež sam, napunio sam baterije i spreman sam za još jednu napornu sezonu", rekao je Begović.

"Stižem s prioritetom da šefu pokažem kako sam tu da se takmičim za golmanski dres za meč prvog kola protiv Sheffield Uniteda."

Trebinjac je naglasio kako nema problema sa Eddiem Howeom iako je prošle sezone izgubio mjesto jedinice.

"Nemamo problema, poštujem ga i njegove odluke. On je trener. Sretan sam u Bournemouthu. Imam još tri godine ugovora i niko mi zvanično nije rekao da sam višak."

Daily Star navodi kako su interes za Begovića pokazali Watford, Stoke City, Celtic te grčki i turski velikani, Fenerbache i Olympiakos, a njemu se ostaje na obalama Ostrva.

"Nisam glup. Znam da se stvari mogu promijeniti treptajem oka. Ako i kad nešto naiđe, razići će nam se putevi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ovo je moja 15. sezona u Engleskoj. Ako prilika dođe, ne bih imao ništa protiv da probam drugačije stvari, ali sada sam fokusiran samo na Bournemouth".

Begović je u jesenjem dijelu prošle sezone bio nezamjenljiv na golu Trešnjica, da bi na proljeće među stativama stajao samo dva puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi