Asmir Begović ima novi klub!

Bh. golman ide na posudbu u Azerbejdžan

Asmir Begović ima novi klub! · Zvanično

Od kada je postalo jasno da trener Bournemoutha Eddie Howe ne računa na Asmira Begovića, bh. golman je krenuo u potragu za novim klubom, u kojem će dobiti priliku da pokaže koliko vrijedi.

Nakon dosta špekulacija, pojavile su se informacije da bi Begović mogao do kraja prelaznog roka preći u azerbejdžanski Qarabag, a sada je njegov transfer i ozvaničen.

Naime, azerbejdžanski prvak je danas zvanično potvrdio dolazak Asmira Begovića na posudbu.

Još uvijek nije potvrđeno trajanje Begovićeve posudbe i eventualna cijena po kojoj će Qarabag moći otkupiti njegov ugovor od Bournemotuha. Vjeruje se, međutim, da opcija otkupa ugovora postoji i da se može aktivirati za cifru između četiri i pet miliona eura.

Begović je u Bournemouth stigao na ljeto 2017. godine. Tada su ga "Trešnjice" kupile od Chelseaja za 11.5 miliona eura, ali je pred početak nove sezone Premiershipa postalo jasno da za bh. golmana više nema mjesta u ovoj ekipi...

Top Komentari

dragonBH
Mozda sad kad bude u Azerbejdzanu branio, mozda ga Robi pozove posto je to mnogo jaca liga od Engleske
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi