Begović karijeru nastavlja u Azerbejdžanu

Dogovorena posudba

Begović karijeru nastavlja u Azerbejdžanu

A. Čaušević

Asmir Begović je posljednjeg dana prijelaznog roka uspio pronaći novi klub.

Naredna destinacija u karijeri iskusnog golmana bit će Azerbejdžan i ekipa Qarabaga koja će ove jeseni igrati grupnu fazu Evropske lige. 

Ovaj 32-godišnji čuvar mreže dolazi u Qarabag na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa na kraju sezone, piše Sportal.az. 

Qarabag će Begovića posuditi za 750.000 eura, a imat će pravo da otkupi njegov ugovor za cifru između četiri i pet miliona eura. 

Trebinjac se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini, tačnije u Mostaru. Očekuje se da u Baku stigne do kraja dana kako bi obavio ljekarski i potpisao ugovor.

Begović je u Bournemouth stigao na ljeto 2017. godine. Tada su ga "Trešnjice" kupile od Chelseaja za 11.5 miliona eura i ima ugovor do 2022. godine. 

Branio je još za Portsmouth, Maccclesfield, Yeovil Town, Ipswich i Stoke City. Imao je i kratku avanturu u belgijskoj ekipi La Louviere 2005. godine.

Top Komentari

gAZijAaaaaaa
E ako je ovo ISTINA, onda ga mora zvati u REPREZENTACIJU..jer ocito je kriterij da moras biti u Azerbejdžanu, Turskoj 2 ili Sloveniji, a ne u ENGLESKOJ LIGI da bi bio POZVAN..
15 0
seljuckito22
Kakav Begovic taraba
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti