Velika pobjeda za Begovića i Bournemouth, Mario Vrančić juriša ka Premiershipu
Foto - Screenshot

Championship

Velika pobjeda za Begovića i Bournemouth, Mario Vrančić juriša ka Premiershipu

M. Šljivak

Ekipa Bournemoutha pobijedila je kao gost Bristol City sa 2:1 u 34. kolu Championshipa.

U zaista dobroj utakmici Bournemouth je stigao do tri važna boda u borbi za plasman u Premier ligu, a Asmir Begović je ponovo pružio jako dobru partiju na golu Borunemoutha.

Begović je u uvodnim minutama imao dvije jako dobre odbrane kojima je spasio svoj tim, ali u 38. minuti nije mogao ništa nakon udarca Bakinsona koji zabija za prednost Bristol Cityja od 1:0.

Međutim, Bournemouth je uspio preokrenuti rezultat. U nadoknadi prvog poluvremena Bentley zabija autogol za 1:1, a pobjedu gostima u 88. minuti meča donosi Carter-Vickers.

Bournemouth je vezao dvije uzastopne pobjede i sada je na šestom mjestu koje vodi u doigravanje, a daleko ispred svih na vrhu je ekipa Norwicha.

Kanarinci su na svom terenu savladali Brentford sa 1:0, a jedini gol na meču viđen je u 26. minuti kada je Buendia zabio za trijumf.

Asistenciju za gol upisao je bh. fudbaler Mario Vrančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi