Jako bitna pobjeda Bournemoutha, Begović sačuvao mrežu

Championship

Jako bitna pobjeda Bournemoutha, Begović sačuvao mrežu

E. Škorić

Bournemouth je u susretu 33. kola engleskog Championshipa s minimalnih 1:0 savladao Watford.

Nakon dva vezana poraza u prvenstvu, Trešnjice su danas imale imperativ pobjede na dmaćem terenu i na kraju su u jako teškoj utakmici uspjeli da pobijede trećeplasirani Watford.

Gosti su imali više od igre, veći broj prilika, ali Asmir Begović je danas zaključao svoj gol i uveliko bio junak Bournemoutha.

Podjednako je bitan bio i Danjuma, koji je u 62. minuti uspio asistenciju Cooka pretvoriti u gol koji je u konačnici odlučio pobjednika.

Bournemotuh se sa sedmog popeo na peto mjesto i nastavit će svoju borbu za ostanak među šest ekipa jer će prve dvije direktno u Premier ligu, a preostale četiri u doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi