Asmir Begović napušta AC Milan!
Foto - EPA

Rossoneri neće otkupiti ugovor od Bournemoutha

Asmir Begović napušta AC Milan!

M. Šljivak

Asmir Begović neće ostati u Milanu.


Iskusni 32-godišnji bh. golman stigao je tokom januara na posudbu iz Bournemoutha, ali usprkos činjenici da Rossonerima treba još jedan čuvar mreže za narednu sezonu, njegov ugovor neće biti otkupljen.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je gotovo sigurno da Milan neće otkupiti Begovićev ugovor od Bournemoutha i Asmir će se ovog ljeta ponovo vratiti u Englesku.

Pored Begovića ista situacija je i sa danskim štoperom Simonom Kjaerom koji je na posudbi iz Seville i na ovaj duo klub u narednoj sezoni neće računati.

Begović je ove sezone nastupio dva puta za Milan, a ranije je kao posuđen igrač nastupao za Qarabag, gdje je branio zaista sjajno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vidjet ćemo kakva će biti njegova sudbina i u ekipi Bournemoutha. Menadžer Eddie Howe ga je otpisao na početku ove sezone i vrlo je moguće da će ponovo biti tako.

Begović je član Bournemoutha postao 2017. godine kada je stigao iz redova Chelseaja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Pa po ugovoru ni ne mogu ga otkupit
2 0
Dr.Lehrer
Sta ga gabri, zarađuje plate po najvećim klubovima, ****jiga jos samo da ima zapaženiju ulogu. Al sto da ne, bar ima sta pisat u igrackom kartonu kad zavrsi karijeru. Ako je pametan, ukoliko postoji opcija ugovora u matičnom klubu. Sad bi trebao na ovu posudbu, ja bih predložio Man utd. Bravo Bega!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi