Bournemouth i Begović nastavili fenomenalnu seriju pobjeda
Foto - EPA

Šesta uzastopna pobjeda

Bournemouth i Begović nastavili fenomenalnu seriju pobjeda

M. Šljivak

Bournemouth je u derbiju 42. kola engleskog Championshipa savladao kao gost na Carrow Roadu ekipu Norwicha sa 3:1.

Kanarinci su u ovaj meč ušli kao novi članovi Premiershipa. Današnji rezultati su im se poklopili i pet kola prije kraja Norwich je osigurao povratak u elitni razred engleskog fudbala.

Bournemouth sa druge strane vodi veliku borbu za doigravanje, a večeras su maksimalno iskoristili opušteniju igru Norwicha, ali i prednost igrača više u gotovo kompletnom meču da dođu do pobjede.

Norwich bolje otvara ovaj meč. Poveli su u petoj minuti golom Buenidije koji je zabio za 1:0 nakon dobre asistencije Pukkija.

Ključni trenutak meča desio se u 17. minuti. Giannoulis je dobio direktan crveni karton i domaći tim je ostao sa igračem manje, a to je Bournemouth iskoristio u drugom poluvremenu.

Kanarinici su na odmor otišli vodstvom od 1:0, da bi nakon pet minuta igre u nastavku Surridge zabio za 1:1. Ovaj igrač je zabio odmah po ulasku u igru.

U 57. minuti preokret. Spektakularan gol za Bournemouth zabija Danjuma i to je bilo 1:2 za goste.

Posao u ovom meču gosti završavaju u 76. minuti. Kelly je udarcem sa distance savladao Tima Krula i postavio je konačan rezultat susreta od 1:3.

Asmir Begović i njegov tim sada su u nizu od šest uzastopnih pobjeda, te su peti na tabeli sa 74 boda i jako su blizu da osiguraju plasman u play off.

Top Komentari

user1583752673
Pukki zatajio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije