Mario Vrančić i društvo slave: Norwich izborio Premier ligu!

Slavlje Kanarinaca

Mario Vrančić i društvo slave: Norwich izborio Premier ligu!

E. Škorić

Norwich City se po peti put izborio za Premier ligu, a to je učinjeno četiri kola prije kraja sezone.

Norwich večeras igra derbi kola protiv Bournemoutha, no nekoliko sati ranije saznali su sjajne vijesti. Naime, oni su sada na plus 14 u odnosu na trećeplasirani Swansea i jasno je već sada da su ponovo član elitnog ranga engleskog nogometa.

Mario Vrančić i društvo slave nakon što danas ni Swansea ni četvrtoplasirani Brentford nisu uspjeli ostvariti pobjede. Swansea je odigrao 2:2 s Wycombeom, a Brentford 0:0 s Millwallom.

Dakle, Norwich je ponovo u Premiershipu, a najbliže tome da takođe direktno izbore plasman u viši rang su nogometaši Watforda, koji su na drugom mjestu sa 82 boda i imaju šest više od Swanseaja. Ni današnji poraz od Lutona tako možda neće biti koban za Watford.

Dodajmo da ekipe od 3. do 6. mjesta na tabeli igraju doigravanje, pa su Swansea, Brentford, Bournemouth Asmira Begovića i Barnsley trenutno timovi koji polažu nade da će i oni u viši rang naredne sezone.

Finski reprezentativac Teemu Pukki je definitivno najzaslužniji za promociju Norwicha s obzirom na to da je zabio čak 25 golova u ovoj sezoni, no i pored toga je drugi na listi strijelaca Championshipa.

Top Komentari

Ajdin K
I sad ce opet na klupi sjediti....
0 4
MethodMan
Klosari iz HDZ i SDA u dogovoru ne zovu Vrancica jer nije htio biti rezerva u Hrvatskoj
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi