Zaboravljeni Asmir Begović danas fantastičnom odbranom podsjetio na svoje najbolje dane

Na golu QPR-a

Zaboravljeni Asmir Begović danas fantastičnom odbranom podsjetio na svoje najbolje dane

Edmir Škorić

Bivši golman reprezentacije BiH, Asmir Begović, proslavio se novom sjajnom odbranom.

Begović brani za QPR u engleskom Championshipu, a njegov tim je danas u okviru 44. kola ugostio Preston, koji nema previše ambicija jer je jasno da ne može ni do promocije, a ni da ispadne iz lige.

S druge strane, QPR u mnogo težoj situaciji jer se bori za opstanak i samo je tri boda iznad timova iz opasne zone. Stoga je današnja utakmica jako važna, a domaćin je sjajno počeo.

Prvo se Begović proslavio tako što je odbranio zicer Millaru, da bi nedugo nakon toga Dykes postigao pogodak za 1:0.

Asmir Begović je u Engleskoj branio i za Stoke City, Everton, Chelsea i Bournemouth, a bio je i član slavnog Milana. On je branio az BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sada već davne 2014. godine, ali odavno nije član reprezentacije. Nedavno je u jednom intervjuu kazao da je bio "prisiljen da azvrši reprezentativnu karijeru".

"Kada se pojavila šansa da predstavljam Bosnu i Hercegovinu, odmah sam odlučio da je to ono što ja želim. Ne žalim zbog te odluke. Bilo je u mojoj karijeri problema sa nekim ljudima iz saveza i praktično sam prisiljen da završim svoju karijeru kada je riječ o reprezentativnom fudbalu.

Ipak, to je moj dom, moji ljudi i moj tim. Niko mi to ne može uzeti. Uživao sam igrati pred najboljim navijačima na svijetu i veoma sam ponosan zbog historijskog rezultata 2014. godine", rekao je Begović.

36-godišnjak je sakupio 63 nastupa za BiH, a prethodno je bio u Kanadi. Debitovao je za Zmajeve 2009. godine kod Miroslava Ćire Blaževića kada je imao 22 godine. Posljednji put je za BiH branio prije četiri godine u porazu od Poljske u Ligi nacija.

Top Komentari

Delegat
Mozda je zaboravljen od tebe i takvih kao sto si ti ne daje vam nista i ne ofira kao neki a vi ih obozavate jer imate koristi od njih i on je jos uvijek nas najbolji golman
1 0
Ende
Zaboravljen zato sto smo gnjide glupe.. pored ovakvog golmana onu rupu šehica na gol instalirali... nije ni cudo sto smo tu gdje jesmo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi