Kada su čuli ime Asmira Begovića nastala je konfuzija jer tu niko nije očekivao golmana iz BiH

Teško da će to neko uspjeti nadmašiti

Kada su čuli ime Asmira Begovića nastala je konfuzija jer tu niko nije očekivao golmana iz BiH

Endin Čaušević

U posljednjih nekoliko godina podcasti posvećeni fudbalu postali su itekako popularni, a čini se da ih se najviše snima u Engleskoj. Tako se u centru pažnje našao nekadašnji bh. reprezentativac Asmir Begović jer zbog zanimljivog pitanja niko nije uspio da pogodi tačan odgovor.

Begović trenutno brani u Championshipu i to u dresu QPR-a za koji je potpisao ljetos nakon što je proveo dvije sezone u Evertonu.

Nekadašnjem bh. reprezentativcu u londonskom klubu ide poprilično dobro gdje je pored činjenice da je standardan na golu dobio i kapitensku traku.

Iako već neko vrijeme nije na najvećoj sceni u Engleskoj svejedno se o Begoviću i dalje priča. Tako se bh. golman našao u centru pažnje zbog isječka iz videa podcasta CandidConvosMTD koji je posvećen fudbalu.

Momci koji vode podcast pokušavaju da odgovaraju na zanimljiva pitanja iz svijeta fudbala, a na jednom od prethodnih videa upravo je tema bio Begović.

Oglasi

Naime, pitanje na koje su morali dati odgovor jeste s koje najveće udaljenosti je postignut pogodak u historiji fudbala, a momci koji su odgovarali nisu znali da je to Begović.

Jedan od njih pokušao je s Timom Howardom, dok je drugi odgovorio da je to bio Bred Friedel, ali voditelj podcasta im je brzo objasnio da nisu pogodili i dao im je tačan odgovori.

"Dobri pokušaji, ali niste pogodili. Tačan odgovor je Asmir Begović", rekao je što je za ostale bilo poprilično iznenađenje.

@candidconvosmtd

Who knows this one?⚽️🤔 #football #trivia #footballtiktok #premierleague #bpl #footballtrivia #foryoupage #foryou

♬ original sound - CandidConvos
Oglasi

Podsjećamo, Begović je pomenuti pogodak zabio dok je branio za Stoke City na meču protiv Southamptona u novembru 2013. godine i to u 13 sekundi kada je degažirao loptu sa čak 91.9 metara, a ona je završila u mreži protivnika.

Tada je na golu Southamptona branio Artur Boruc kojeg je prevario let lopte koju je ispucao Begović, te je na šok i nevjericu svih na stadionu to bio pogodak za Stoke i trenutak koji se pamti i skoro 11 godina kasnije.

Za iskusnog 36-godišnjeg golmana to je bio jedini pogodak u dosadašnjoj karijeri, ali će se isti očito pamtiti još dugo vremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović je za Stoke City branio pet sezona, te je na ljeto 2015. godine otišao u Chelsea za 11 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi