Asmir Begović silno želi otići, a ponuda ima svih strana svijeta

Otvorio je oči

Asmir Begović silno želi otići, a ponuda ima svih strana svijeta

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović više definitivno nije prvi izbor Eddieja Howea na golu Bournemoutha.

Begović je nakon loših nastupa izgubio mjesto prvog golmana sredinom prošle sezone, a u prvoj utakmici ove sezone nije bio ni u planovima menadžera tima.

Prvi izbor Howea bio je mladi Aaron Ramsdale, Artur Boruc je bio na klupi, a Mark Travers je sa ekipom bio kao treći izbor. Begovića nije bilo ni na mapi i to mu je očigledno otvorilo oči.

Pokušao je iskusni čuvar mreže da se nametne kroz treninge. Nije želio otići iz kluba, ali je promijenio mišljenje nakon što je potpuno izostavljen iz ekipe i sada traži izlaz.

Begović će pokušati da pronađe novi tim do 2. septembra, kada je krajnji rok za transfere u većini evropskih liga. Ono što je izvjesno je da neće ostati u Engleskoj, gdje je prelazni rok odavno završen.

Ponuda bh. čuvar mreže ima sa svih strana svijeta. Spominju se klubovi iz Francuske, Italije i Španije, a još uvijek su navodno u igri Galatasaray i Olympiakos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, navodno postoji i ponuda iz američke MLS lige, ali nije poznato o kojem se klubu radi.

Begović je sa Bournemouthom vezan ugovorom do 2022. godine, a sedmična plata mu iznosi 80.000 funti, što je poprilično velika cifra za sve klubove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi