Je li Begović ponovo 'jedinica' Bournemoutha? Trener zagonetan...

Ostao unatoč ponudama

Je li Begović ponovo 'jedinica' Bournemoutha? Trener zagonetan...

Unatoč interesovanju nekoliko klubova Asmir Begović odlučio je da ostane u Bournemouthu i vrati 'jedinicu'.

Prethodna sezona za ovog iskusnog bh. golmana je bila veoma turbulentna. Nakon što je na početku branio veoma dobro, u međuvremenu je preselio na klupu, ali i izgubio status reprezentativca BiH. 

Mogao je Begović otići iz Bournemoutha, javljali su se Fenerbahče, Olympiakos, zatim Celtic, no odlučio je da ostane u klubu i bori se za 'jedinicu' sa još trojicom golmana, ali i dalje nije poznato koji od njih je na kraju zadoboljio kriterije Eddiea Howea.

"Konkurencija je žestoka, imamo četvoricu golmana, a svaki od njih želi da brani. Bilo je lijepo tokom priprema gledati kako se bore", kazao je Howe za engleske medije uoči današnje utakmice protiv Sheffielda, pa dodao:

"Ne želim još otkrivati ko će braniti. Morat ćete sačekati utakmicu."

Na Otoku se ranije špekulisalo kako Begović nije u baš najboljim odnosima s trenerom Bournemoutha, te da je to jedan od razloga zašto nije mnogo branio, ali bh. golman je takve navode odbacio u intervjuu za SportSport.ba koji je dao prošlog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pisalo se i o sukobu tom sa Howeom, ali to je napuhano. S trenerom imam vrlo dobar odnos, maksimalno ga respektujem, tako da su po meni te priče besmislene", kazao je Begović.

Podsjetimo, Begović je u Bournemouthu od 2017. godine kada je stigao iz Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi